Autor: S. Kostić

19.07.2024.

14:07

Foto: Shutterstock/ATA images

Zabava

"Trubači su nam prekidali snimanje": Miodrag Radonjić otkrio šta se dešavalo na snimanju hit serije: "Šokirali su se kada su nas videli"!

Pre nego što je postao popularan kao Baća iz "Južnog vetra", naš poznati glumac je u drami reditelja Dejana Zečevića igrao lik oficira Stevice. 

Modrag kaže da mu je to snimanje ostalo u lepom sećanju, a prisetio se i jedne simpatične anegdote. 

- Snimali smo prvog maja u kasarni na Topčideru. Miodrag Dragičević, Mladen Sovilj i ja trebalo je da uradimo jednu od poslednjih scena u seriji. U blizini nam je bio Košutnjak, gde su se ljudi ceo dan okupljali za praznik, slavili i družili se uz muziku. U prepodnevnim časovima stigli su i trubači koji su napravili još veću buku koja je dopirala čak do našeg seta i ometala nas u radu. Više puta smo morali da prekidamo i čekali da se muzika završi da bismo mi mogli da nastavimo snimanje. Zato nam je taj radni dan trajao nekoliko sati duže nego što je bilo planirano - ispričao je Radonjić jednom prilikom za Informer.

Informer

Scena iz serije "Čizmaši"

On je, kako kaže, u jednom trenutku odlučio da sa kolegom Mladenom ode do izletišta na Košutnjaku i vidi ko pravi toliku buku.

- Sovilj i ja smo posle višečasovnog snimanja imali pauzu od dva sata. Rešili smo da se prošetamo do Košutnjaka, da vidimo odakle su dopirali zvuci trube. Išli smo tragom muzike i pronašli ljude koji su se veselili uz trubače. Svi su se šokirali kada su nas videli u oficirskim uniformama, jer smo stigli pravo sa seta. Izletnici su nas pozvali da im se pridružimo, što smo Mladen i ja oduševljeno prihvatili - otkriva naš sagovornik i dodaje da ni piće nisu odbili:

Informer

Scena iz serije "Čizmaši"

- Malo smo popričali sa tim ljudima i oni su nas ponudili rakijom. Popili smo po jednu i vratili se na snimanje. Slobodno mogu reći da smo tog dana i radili, ali i pomalo proslavili Prvi maj.

Glavne uloge u "Čizmašima" igrali su Miodrag Dragičević, Aleksandar Berček, Mladen Sovilj, Miodrag Radonjić, Sloboda Mićalović i Miloš Timotijević.

Serija ima 12 epizoda, a tokom premijernog emitovanja 2015. godine na RTS zabeležila je veliku gledanost.