Autor: S. Kostić

27.07.2024.

14:07

Foto: Foto: Printscreen/Instagram

Zabava

Srpski glumac obukao narodnu nošnju pa zapevao na Kosovu i Metohiji: Milan Vasić oduševio Srbe u zadužbini cara Dušana (FOTO)

Milan u poslednje vreme veći deo godine provodi na rodnom Kosovu i Metohiji gde ima svoju kuću.

Pored glume bavi se i pevanjem kosovskih pesama i često nastupa u okviru raznih kulturno-umetničkih programa širom južne srpske pokrajine.

Juče je na oduševljenje brojnih Srba koji žive u tom delu naše zemlje nastupio u manastiru Svetih Arhagela u Prizrenu za šta je dobio brojne pohvale meštana.

Informer

 

On je bio obučen u tradicionalnu srpsku nošnju, a između ostalog pevao je i svoju pesmu "Poleteo soko sivi". U jednom trenutku zaigrao je i kolo.

Poznati glumac je od prisutnih dobio samo pohvale koji su se oduševljenjem delili snimke njegovog nastupa na društvenim mrežama,

"Tako se peva u Prizrenu, Dušanovom gradu", "Primer kako se koristi medijski prostor i popularnost u najbolje svrhe. Duboki naklon za Milana Vasića i sve što čini za Kosovo i Metohiju", samo su neki od komentara oduševljenog naroda.

Informer

 

Milan je ranije na Instagramu najavio svoj nastup ispred srpske svetinje.

- Iguman me je zamolio da kulturni deo programa za slavu Svetih Arhangela organizujem ja. Voleo bih da dođete u što većem broju - rekao je glumac u videu koji je nedavno postavio na Instagramu.

Manastir Svetih arhangela je zadužbina srpskog cara Dušana Silnog koji se nalazi u kanjonu reke Prizrenske Bistrice nedaleko od grada Prizrena i pripada raško-prizrenskoj eparhiji Srpske pravoslavne crkve.

Građen je u periodu od 1343. do 1352. godine kao grobna crkva cara Dušana i smatra se da je predstavljao vrhunac srpskog sakralnog graditeljstva koji je presudno uticao na nastanak i razvoj moravskog stila.