01.08.2024.

12:25

Foto: Live Production

Zabava

Kreće najveća žurka na Balkanu: Danas počinje Guča festival!

Mnogobrojni posetioci iz zemlje i inostranstva već su stigli u svetsku prestonicu trube, a već se oseća energija koja samo Guča može da pruži: kafane su pune gostiju, trubači su na svakom koraku, igra se i peva. Na sceni ispred Kulturnog centra Guča večeras se očekuje "Veče Dragačevske trube", kada će nastupiti trubački orkestri Milenka Filipovića, Dragana Pavlovića, Vladimira Kuzmanovića, Siniše Stankovića, Elvisa Bajramovića i Marka Gligorijevića. 

Svi željno iščekuju početak 63. Dragačevskog sabora trubača, koji će sutra biti zvanično otvoren od strane ovogodišnjeg domaćina – majstora trube Dejana Petrovića, uz podizanje Saborske zastave, zdravicu, zvuk prangija, i čuvenu himnu Sabora "Sa Ovčara i Kablara".

Informer

 

Na velikoj sceni dragačevskog stadiona ove godine nas očekuje veoma uzbudljiv program. Publika će uživati u nastupima vrhunskih umetnika, uključujući trubačke legende i majstore trube poput Dejana Lazarevića, Ekrema Mamutovića, Dejana Petrovića, Bobana i Marka Markovića. Atmosfera će dostići vrhunac u nedelju, poslednjeg dana Sabora, kada će se najbolji trubački orkestri boriti za prestižne saborske nagrade. Istog dana, očekuje nas i  Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića, uz goste pevače - Snežanu Đurišić, Čedu Markovića, Aleksandra Tirnanića i Danicu Krstić.

Posetioci će moći da uživaju i u bogatom kulturno – umetničkom programu: sajmu knjiga, takmičenjima zdravičara, narodno-višebojskim igrama, autentičnoj Dragačevskoj svadbi i drugim sadržajima. 

Informer

 

Skymusic i hotel "Nordic", zvanični hotel festivala Guča 2024. takođe su pripremili spektakularan program, a večeras će na velikoj bini u bašti hotela nastupiti orkestar Vlade Ivanovića, orkestar Bojana Ristića i Mega Band, dok se u narednim danima očekuju i nastupi Željka Šašića, Seje Kalača i mnogih drugih.

Više o Guča festivalu i 63. Dragačevskom saboru trubača pogledajte OVDE.