Autor: S. Kostić

03.08.2024.

09:11

Foto: Aleksandar Letić

Zabava

Počelo snimanje nove serije o "Oluji"! U fokusu priče zabranjena ljubav između Srbina i Hrvatice: "Samo da izdržimo do kraja" (FOTO)

Kroz 11 epizoda, pratićemo živote jednog zaljubljenog para, njihovih rođaka i prijatelja tokom turbulentnih godina u kojima se dogodio raspad Jugoslavije.

Glavne uloge tumače mladi glumci Darija Vučko i Ognjen Mićović. Uz njih, u "Tvrđavi" ćemo gledati i Ljubomira Bandovića, Nikolu Pejakovića, Jovu Maksića, Nikolinu Friganović, Slavišu Ćurovića, Slađanu Zrnić...

Kreator serije je Mirko Stojković, koji uz Gorana Starčevića potpisuje i scenario. Autori kažu da, iako su dešavanja u seriji smeštena u istorijski kontekst devedesetih godina, ono što ovu priču čini univerzalnom su emocije, borba za dobro i saznanje da je najčvršća tvrđava na svetu - porodica puna ljubavi.

Režiju potpisuje autor "Banjalučke trilogije", Saša Hajduković.

Informer

 

- Počeli smo snimanje u Crnoj Gori i prezadovoljni smo prijemom. Atmosfera u ekipi je sjajna i svi smo jako entuzijastični i punim srcem za ovu seriju. Samo da izdržimo do kraja - kaže Hajduković.

Mladi glumac Ognjen Mićević kaže da je srećan što može da bude deo ovakve ekipe.

Informer

 

- Reditelja Sašu Hajdukovića sam pratio zadnjih godina u fantastičnim serijama koje je režirao i velika mi je čast što sam sada pod njegovim mentorstvom, tu su i iskusne kolege od kojih je uvijek uzbudljivo učiti tokom snimanja, Jovo Maksić, Kolja Pejaković, Ljuba Bandović, Nikolina Friganović i još mnogi drugi - da sad ova lista ne bude preduga... takođe sam presrećan što dve glavne uloge igramo moja divna koleginica iz Novog Sada Darija Vučko i ja, stvarno je velika čast što smo odabrani da učestvujemo u ovako važnoj priči - kaže on.

Scenarista "Banjalučke trilogije" Nikola Pejaković, u ovoj seriji pojavljuje se kao glumac.

Informer

 

- Čast i zadovoljstvo mi je da učestvujem u seriji „Tvrđava“ sa svojim dugogodišnjim kolegama, talentovanim mladim glumcima i iskusnim umetnicima sa kojima sam već imao prilike da sarađujem. Radujem se početku snimanja, kao i izazovima koje će nam doneti ovaj projekat. Verujem da će publika uživati u svakom trenutku - kaže Pejaković.

Producent serije je Radio-televizija Srbije, a izvršni producent kuća "Režim" Miloša Avramovića.

Informer

Miloš Avramović

- Radićemo do prve polovine septembra. Serija prati ljubavnu priču Srbina i Hrvatice iz Knina, od njihovog prvog poljupca do borbe za opstanak i stvaranje porodice u ratom razorenoj bivšoj Jugoslaviji. Scene koje ćemo snimiti u Crnoj Gori provlače se kroz celu seriju i sigurno je u pitanju bar trećina materijala - kaže Avramović.

Serija se trenutno snima u Crnoj Gori, na teritoriji Nikšića, Grahova i jezera Krupac. Ekipa se kasnije seli u Srbiju, gde se snimanje nastavlja u Beogradu i njegovoj okolini.

Inače, ovo nije prvi put da se radi priča vezana za Oluju", budući da su tokom 2021. godine snimljeni film i serija "Oluja". Glumac Jovo Maksić je i tada igrao glavnu ulogu.