Autor: S. Kostić

06.08.2024.

09:08

Foto: ATAIMAGES

Zabava

"Živeo sam u vozu i sa 10 evra mesečno"! Ispovest Andrije Miloševića o teškim počecima: "Bio sam gladan, Jezdić mi je spremao da jedem"

Od tada je samo nizao uspešne role, da bi 2015. godine postao jedan od najpopularnijih glumaca zahvaljujući sitkomu "Andrija i Anđelka":

Andrija danas puni 45 godina i osvrnuo se na težak život koji je imao, a posebno su mu u sećanju ostali glumački počeci koji nisu bili nimalo laki.

- U srednjoj muzičkoj sam video da ima dečje pozorište u koje sam ja hteo da uđem. Nije u tom trenutku bilo predstava u Nikšiću, bilo je samo par glumaca i nije bilo scene. Nisam gledao nijednu predstavu i odjednom sam se našao u glumi. Ne znam kako - počeo je priču Milošević.

Informer

 

Iako mu i danas govore da je uvek bio kao i sad, kaže da se ničeg ne seća.

- Dolazi Boro Stjepanović i priča se o tome da će se otvoriti Akademija na Cetinju. On je osnovao Sarajevsku akademiju, i u tom trenutku za mene ništa više nije postojalo sem da upišem to. Nisam znao ni šta je gluma. Živeo sam tada kod babe i strica, saznao sam šta treba, za noć sam naučio tri teksta. Išao sam do kraja i tu nije bilo priče. Mislio sam samo ako ne budem primljen neću se više nikada pojaviti na prijemnom - kaže Andrija.

Andrija je svojevremeno bio smatran za najtalentovanijeg mladog glumca, koji se pre svega ostvario u izuzetno zahtevnim pozorišnim ulogama.

Informer

 

I pored ogromne popularnosti, Andrija nikada nije bio prepotentan, niti je bilo koga gledao sa visine.

- Nikada nisam osetio ogorčenje i pizmu ljudsku. Neke stvari su me pogodine, ali sam išao ka tome da ja radim šta ja hoću i da me ništa ne može zaustaviti - kaže Andrija Milošević.

Beograd je bio san mnogih mladih glumaca, a život i građenje karijere u njemu nije bilo ni malo lako za Andriju Miloševića. U više navrata je isticao da verovatno nikada ne bi preživeo bez dobrih ljudi i prijatelja.

Informer

Nenad Jezdić

- Jezda mi je pravio doručak, jer sam bio gladan. Goran Jeftić mi je nalazio poslove. Nisam skapavao, ali nisam živeo u nekom blagostanju. Tada nisam razmišljao, kada mi je materijalno bilo najteže, nisam razmišljao o parama - kaže Milošević.

Slavu je stekao ulogom u "Mešovitom braku", a kako ističe, tokom snimanja, paralelno je sve vreme igrao i u pozorištu.

Informer

Andrija Milošević u seriji "Mešoviti brak"

- Dok ja radim na televiziji, paralelno sam radio turneje, igrao predstave, igrao sam skoro trideset predstava mesečno. Putovao sam za Crnu Goru vozom. Ovde odigram predstavu, odem na voz u 22h, stignem ujutru u Podgoricu. Tamo odigram predstavu, na voz, stignem ovde ... Živeo sam u vozu godinu dana - ispričao je proslavljeni glumac jednom prilikom za medije.

Producentski posao proizišao je iz muke, kako kaže Milošević.

- Plata mi je bila 210 evra, a stan sam plaćao 200. Ne pitaj me kako sam živeo od 10 evra. Tako sam ja krenuo u to. Kada sam odradio "Survivor", vratio sam se u Beograd i šetao sam po Novom Beogradu, seo u jedan kafić i gledao kako gostuju Nikola Rokvić, Gru i još neko. Oni su se nešto raspravljali, meni tu padne na pamet da napravimo predstavu o rokeru, narodnjaku i reperu... - priseća se Milošević o predstavi "Pevaj brate".