08.08.2024.

10:52

Foto: SonyMusic

Zabava

Umetnički događaj godine! Najveći tenor današnjice Jonas Kaufman na otvaranju BEMUS-a

Jonasa Kaufmana najveći tenor današnjice, održaće koncert 1. oktobra u 20 časova u Sava Centru, na svečanom otvaranju ovogodišnjeg 56. Bemusa. Njegov neverovatan glas i izvođenje ostavljaju bez daha, a publika u najprestižnijim svetskim salama od Metropoliten opere do Kovent Gardena, gde je ostvario je preko 70 uloga, oduševljeno reaguje svaki put.

Informer

 

Na otvaranju 56. BEMUS-a publika će  po prvi put doživeti magiju njegovog glasa i uživati u najlepšim tenorskim arijama i legendarnim delima filmske muzike, koja su objavljena na njegovom prošlogodišnjem albumu "The Sound of Movies". Mediji opisuju njegovo pevanje koje ostavlja dubok utisak na publiku kao "spoj muževnosti i nežnosti", sa "kristalno jasnim visokim notama".
Njegovi nastupi i snimci doneli su mu veliki broj priznanja i nagrada, uključujući Eho/Opus klasik, a nagradu "Pevač godine" dodelilo mu je više časopisa klasične muzike. Odlikovan je Ordenom umetnosti i književnosti u rangu viteza, imenovan je za člana bavarskog Ordena Maksimilijana. 

Informer

 

U Austriji je dobio najviše pevačko zvanje "kamerzengera" 2022. godine, dok mu je 2024. uručen francuski Orden Legije časti. U prošloj sezoni Kaufman je, u mnoštvu nastupa  širom Evrope koje je ostvario, imao svoj dugo očekivani debi u ulozi Tanhojzera na Uskršnjem festivalu u Salcburgu. Povodom stogodišnjice festivala, Kaufman je održao koncert u Areni di Verona, zajedno sa Sonjom Jončevom i Ludovikom Tezijeom. Kaufman je stekao slavu kao izvođač francuskog, nemačkog i italijanskog operskog repertoara, ali i kao koncertni pevač. Među njegovim najpoznatijim ulogama su Don Hoze, Verter, Don Karlos, Otelo, Andre Šenije, Mauricio, Loengrin, Parsifal i Florestan, koje je izvodio u operskim kućama kao što su Skala, Kovent garden, Bavarska državna opera, Metropoliten opera, Ciriška opera, Pariska opera i Bečka državna opera.
 
Uz Kaufmana će na koncertu 1. oktobra nastupiti Vojvođanski simfonijski orkestar, respektabilni ansambl visokog umetničkog nivoa, koji je u proteklom periodu uspešno izveo preko sedamdeset premijernih programa, uz učešće svetski priznatih domaćih i stranih dirigenata i velikog broja atraktivnih solista među kojima su Miša Majski, Nemanja Radulović, Ivo Pogorelić, Stefan Milenković, ansambl "Janoška" i mnogi drugi.

Informer

 

Dirigovaće Johen Rider (Jochen Rieder), koji je redovni gost vodećih svetskih operskih kuća i koncertnih dvorana, kao što su Milanska Skala, Karnegi hol, Alte opera u Frankfurtu, a sarađuje sa najpoznatijim solistima i orkestrima današnjice. Naročito je poznat kao interpretator nemačkog i italijanskog operskog repertoara, a njegove interpretacije i snimci redovno dobijaju pohvale stručne kritike širom sveta. Tokom godina, Rider je uspostavio intenzivnu muzičku saradnju i profesionalno prijateljstvo sa tenorom Jonasom Kaufmanom.

Ulaznice za otvaranje 56. BEMUS-a i koncert Jonasa Kaufmana se mogu kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs