Autor: Informer.rs

15.08.2024.

13:55

Foto: Promo

Zabava

Mesec dana do spektakla: Zvezde Boljšoj baleta prvi put u ovom veku u Beogradu

Gala koncert Boljšoj baleta će biti održan 13. septembra u Sava Centru, gde su poslednji put nastupili davne 1979. godine. Na Gala koncertu će se izvoditi najlepša baletska dela uz varijacije i duete originalne tehničke i stilske prefinjenosti klasičnih dela koja publika poznaje i voli. 

Vrhunski prvaci i solisti će izvoditi delove iz baleta „Labudovo jezero“, „Uspavana lepotica“, „Spartak“, „Don Kihot“, „Korsar“, „Talisman“ i mnogih drugih, ali i antologijska savremena ostvarenja koreografa Maura Bigoncetija i Vejna Mekgregora. Baletski ansambl u svom umetničkom izražavanju čuva tradiciju klasičnog baleta, ali i pronosi neprevaziđenu slavu Boljšoj teatra koji je pre 248 godina osnovala carica Katarina Velika, tako da je ovo zaista retka prilika za umetnički događaj kakav skoro nije viđen u Beogradu.

Povratak umetnika Boljšoj baleta na scenu Sava Centra je od istorijske važnosti za umetničku scenu Beograda i Srbije, a pokrovitelj Gala koncert je kompanija NIS, koja već godinama neguje i podržava vrhunske vrednosti kulture i umetnosti. Zato je kompanija NIS omogućila da celokupan prihod od prodaje karata bude doniran za podršku talentovanoj deci i mladim umetnicima u Srbiji.

Ulaznice za ovaj jedinstveni baletski spektakl, koji nikako ne treba propustiti, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticket Vision i preko online servisa tickets.rs