16.08.2024.

14:02

Foto: Informer

Zabava

"Bio je srpski Šekspir, najveći narodni pisac": Eva Ras slomljena zbog smrti Siniše Pavića: "Pamtiću ga kao najvećeg genija"

Scenarista Siniša Pavić, čuveni autor kultnih serija "Bolji život", "Srećni ljudi", "Porodično blago", "Bela lađa" i "Junaci našeg doba", preminuo je danas u 92. godini.

Siniša je ostavio veliki trag u umetnosti, a jedna od onih koja je imala čast da sarađuje sa njim je glumica Eva Ras, koja je za Informer vidno potresena prokomentarisala njegov lik i delo.

Informer

 

- On je bio srpski Šekspir. Neki tupavi "intelektualci" su smatrali da je Siniša devalvirao svoj talenat jer je bio scenarista za film. Ne, on je uzdigao svoj talenat. Bio je najveći narodni pisac, nema ko ga ne oplakuje. Pamtiću ga kao najvećeg genija u mom životu, a ne one sa NIN - ovom nagradom i ne znam kakvim odličjima. Siniša je živeo za ovaj narod i narod ga je sve razumeo, jer su bili na istom nivou. On se nikada nije "spustio" na nivo naroda, već se "uzdigao" na nivo naroda. Ne mogu više da pričam... - rekla je Eva plačnim glasom.

Podsetimo, oglasio se i sin Siniše Pavića, a više o tome možete pročitati OVDE.