Autor: S. Kostić

21.08.2024.

12:51

Foto: ATA Images

Zabava

Kako je Sloboda Mićalović dobila ime? Razlog se krije iza dirljive priče koja će vam naterati suze na oči

Boba, kako je neretko zovu, glumu je izabrala prateći korake svog oca Dragana Mićalovića, od kog je i nasledila talenat.

Sloboda je rođena je 21. avgusta 1981. godine u Leskovcu kao srednja od tri ćerke. Sestra Mirjana dve godine starija od nje, dok je Dragana devet godina mlađa od Slobode. Kao što je poznato, i Dragana je uspešna glumica, dok je Mirjana menadžerka i retko se pojavljuje u javnosti.

Neobično ime glumica je dobila po želji svog oca, a iza svega se krije dirljiva priča. Naime, Dragan je ime za ćerku odabrao glumeći u monodrami "Ivo Lola Ribar".

Informer

 

Verenica ovog heroja bila je Sloboda Trajković, a prelepa ljubavna priča ovog para inspirisala je glumca da po Slobodi Trajković nazove svoju naslednicu. Iako je na početku insistirala da je svi zovu Boba jer nije volela svoje ime, promenila je mišljenje nakon što je pročitala Lolino pismo upućeno Trajkovićevoj.

Mićalovićeva je 1989. godine upisala nižu muzičku školu, a bavila se i plesom. S obzirom na to da je bila veoma talentovana za muziku i pevanje, nakon osnovne, upisala je Muzičku školu "Stanislav Binički". Međutim, ljubav prema glumi bila je jača i Sloboda 1999. godine upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Informer

 

Njen otac se u početku protivio toj odluci, ali kada je uvideo koliko je velika njena želja, pružio joj je podršku. Sloboda je iz prvog pokušaja položila prijemni i upisala studije glume na klasi čuvenog profesora Predraga Bajčetića, a sa njom su studirali i Katarina Radivojević, Branislav Tomašević, Zorana Bećić, Ana Franić i Marija Vicković.

Bila je na trećoj godini studija kada je od Zdravka Šotre dobila poziv za kasting za ulogu u filmu "Zona Zamfirova".

Informer

 

Iako nije dobila glavnu ulogu, Sloboda je u ulozi Vaske bila veoma zapažena, a svoj prvi kadar imala je sa legendarnim Draganom Nikolićem. Kako je jednom prilikom ispričala, on ju je, nakon toga, povukao za nos i rekao da će joj "sada sve krenuti, jer je prvi kadar odigrala sa njim".

Nakon "Zone Zamfirove", otvorila su joj se brojna vrata i dobijala je pozive za uloge u domaćim ostvarenjima koja su kasnije postala veoma popularna, a ostalo je istorija.