22.08.2024.

10:05

Foto: Informer/shutterstock

Zabava

"Više ne snimam, naradila sam se"! Mira Banjac za Informer: "Kada umrem, neka svako uzme kome šta treba"

Mira je odigrala i zapažene uloge u mnogim serijama Siniše Pavića, poput "Porodičnog blaga", "Bele lađe", "Diplomci", "Obraz uz obraz", "Vruć vetar" i mnogim drugima.

Odmah na početku razgovora sa Mirom dotakli smo se našeg slavnog scenariste koji je preminuo pre šest dana u svojoj 91. godini života.

- Otišao je značajan čovek. On je jedan od naših najboljih scenarista. I on i Gordan Mihić. Radio je vrlo dobre serije, sa dobrim tekstovima, dobro se igralo. Uvek je to bilo dobro promišljeno do kraja. Pisao je uglavnom komedije, ali su imale i neku drugu stranu koja je bila malo gorka. On je vrlo mudro sve to radio - počinje priču Mira za Informer.

Informer

Mira Banjac u seriji "Porodično blago"

Legendarna glumica kaže da je imala veliku čast što je igrala u mnogim njegovim projektima.

- Prošla sam kroz te njegove tekstove i to mi je ostalo kao jedan deo moje karijere. I sa dobrim glumcima sam radila. Prošla sam kroz dobre kadrvoe i dobre glumce. Žao mi je Siniše, jeste da je bio star, ali mi se činio da je uvek bio veoma vitalan - priča Mira i dodaje da je Pavićeva supruga Ljiljana takođe zaslužna za uspehe njegovih tekstova:
- Njegova desna i leva ruka bila je njegova supruga Ljiljana koja je veoma zaslužna za mnoge dobre serije koje su napisane. Ostavili su veliki pečat u celoj srpskoj televizijskoj kinematografiji.

Informer

Mira Banjac i Bata Stojković u filmu "Varljivo leto `68"

Mira kaže da je gubitak slavnog scenariste nenadoknadiv.

- Sinišu ću pamtiti po sjajnim radovima i rad sa njim je jedan lepi deo moje karijere. Žao mi je što ga nema, to ćemo teško nadoknaditi - kaže Mira.

Iako je do nedavno snimala seriju "Zakopane tajne" Mira kaže da trenutno ništa ne radi jer joj njeno zdravstveno stanje to ne dozvoljava.

Informer

 

- Imam dosta poziva, ali više ne snimam, ja sam neizvesna. Trenutno ne bih mogla ništa da radim. I ovo vreme me ubija, to je katastrofa za moje godine. Naradila sam se verujte mi - kaže Mira i otkriva po čemu želi da je ljudi pamte kada je više ne bude bilo:
- Kad umrem, sve ove nagrade koje sam dobila neka uzme svako kome šta treba. Važno je samo ono što ostane u ljudima, samo to. A šta je to, to će znati oni koji ostanu posle mene.