Autor: S. Kostić

24.08.2024.

09:27

Foto: Filip Olćan

Zabava

Održana premijera prve dve epizode serije "Ringišpil" na Dunav Film Festu (FOTO)

Posle projekcije publici se poklonio deo ekipe na čelu sa Jelenom Bačić Alimpić i Milošem Kodemom, rediteljem.

Jelena Bačić Alimpić je nakon ekskluzivne premijere rekla:

"Zahvaljujem se Dunav Film Festu na pozivu i Telekomu Srbija, kao i Maksi Ćatoviću, Gagi Antonijeviću i Nataši Drakulić. Zahvalila bih se i svim ljudima čija su imena ispisana na špici koji su predano radili na ovoj seriji. A posebnu zahvalnost dugujem predivnim i darovitim glumcima, kao i Neveni Nerandžić koja je briljirala, kao i čoveku uz koga sam naučila mnogo o filmu, a to je reditelj Miloš Kodemo. Nadam se da će televizijska publika uživati u seriji onoliko koliko smo mi uživali radeći je. Ovog avgusta je tačno 15 godina kako sam napisala ovaj roman".

Informer

 

Serija "Ringišpil", nastala na osnovu romana prodatog u više od 220.000 primeraka i prevedenog na brojne jezike, prati uspon i karijeru mlade balerine Ane Balint polovinom prošlog veka. Ana je rođena na skromnom vojvođanskom salašu i uprkos svim preprekama postaje balerina svetskog ranga, dostižući pozornicu Boljšoja i evropsku slavu. Njeno detinjstvo obeležio je nesrećan brak majke iz dobrostojeće porodice koja se udala uprkos protivljenju roditelja za siromaha, kao i prijateljstvo sa drugom sa salaša Đorđem koji će je voleti do smrti. Njen put ka slavi obeležiće podrška majke koja se zbog Aninog talenta seli u Beograd i zabranjena ljubav sa novinarom Sergejem Pavlovičem.

Informer

 

Serija je nastala u produkciji Telekoma Srbija, Filma danas i Dandelion productions, a za dramatizaciju romana bila je zadužena Nataša Drakulić, dok je reditelj serije je Miloš Kodemo.

U glavnim ulogama igraju Nevena Nerandžić, Miloš Vlalukin, Slavica Vučetić, Igor Đorđević, Vjera Mujović, Sanja Moravčić, Marko Vasiljević, Sonja Jauković, Igor Damnjanović, Vesna Kljajić Ristović, Ivan Zablaćanski, Jelena Lončar, Dragan Vesić i drugi.

Informer

 

Sedmo izdanje Dunav Film Festa traje do nedelje, 25. avgusta. Na festivalu koji se održava na pet atraktivnih lokacija u Smederevu prikazuje se preko 40 ostvarenja, a njih osam se takmiči za nagradu za najbolji film, najbolji scenario, najbolju režiju i najbolju glumu. Žiri koji će odlučivati o nagradama radi u sledećem sastavu Jasna Nanut, rediteljka, Dajana Gudić, glumica i producentkinja iz Los Anđelesa i Viktor Kiš, skulptor.