27.08.2024.

13:32

Foto: Mila Maksimović

Zabava

Počelo snimanje serije "Biće novih leta" u produkciji Telekom Srbije (FOTO)

Kroz pet epizoda, ova serija kombinuje elemente komedije, drame i crnog humora, pružajući gledaocima zabavu i smeh. Glavni likovi serije, suočeni s finansijskim izazovima, provode 10 dana "zarobljeni" u stanu, glumeći da su na letovanju prilikom čega će mnogi njihovi kvaliteti isplivati nakon dugog niza godina.

Inspirisana istinitim događajem koji se odvio u Banjaluci, ova priča nameće brojna pitanja - ko su i kakvi su ti ljudi i šta ih motiviše da odmor provedu na tako apsurdan način? Da li su oni sebični pojedinci iz srednje klase ili požrtvovani junaci? Odgovori na pitanja kriju se u svakoj epizodi, a neizvesnost i dinamičan razvoj događaja očekuju gledaoce sve do poslednjeg trenutka.

Informer

 

Scenarista i reditelj serije "Biće novih leta", Gvozden Đurić, diplomirao je filmsku i pozorišnu režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a njegovo ime vezujemo za brojne nagrađivane filmove i serije, poput serija "Vrata do vrata", "Kljun", druge sezone serije "Mama i tata se igraju rata", filma "Andadasi" i druge.

Glumačku postavku koja će preuzeti uloge neobičnih junaka priče čine Zlatan Vidović, Olga Odanović, Tamara Krcunović, Mladen Lero, Anđela Kribl, Vahid Džanković, Stefan Vukić, Isidora Vlček, Dubravka Kovjanić i Filip Gajić.

Informer

Glumac Zlatan Vidović

- Dugo smo se pripremali za snimanje kroz glumačke, čitajuće i lektorske probe. Dobijali smo razne smernice koje filmove da gledamo, koju muziku da slušamo i to je zaista sjajan pristup koji bi svaki ozbiljan projekat trebalo da ima, a svakako da je sa "Biće novih leta" to i slučaj - rekao je glumac Zlatan Vidović.

Glumica Olga Odanović, koja tumači ulogu bake Branke, smatra da će priča ove serije biti "uzbudljiva i lepa" i da će publika biti pozitivno iznenađena. 

Informer

Olga, Tamara i Zlatan na snimanju

- Najveći utisak je sama priča, jako neočekivana, nisam pročitala ništa slično ovome do sada. Vrlo je interesantna, kao i karakteri koji se pojavljuju. Kod mene, kao glumice je tako, na prvo čitanje ako vam se nešto dopadne, to je to - kaže Olga.

Svojom neobičnošću, ova priča od samog početka stvara osećaj nesvakidašnje intrige, a glumica Tamara Krcunović smatra da celokupna glumačka postavka veruje u uspeh ovog umetničkog projekta.

- U moru serija i filmova koje se sada rade, uglavnom teških tema, drame kao i žanrovi poput trilera i akcija,  meni nedostaju porodične komedije. Divan je svet koji je Gvozden Djurić izmaštao - rekla je Krcunović.

Producenti serije "Biće novih leta" su pomenuti Gvozden Đurić i Uroš Tomić, koji je diplomirao na studijama filmske i TV režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.