28.08.2024.

12:27

Foto: Informer/YouTube printscreen

Zabava

Sećate se Pantićevog najstarijeg sina iz "Tesne kože"? Razvod ga dotukao pa otišao na Svetu Goru: "Hilandar me je sačuvao da budem živ"

Slavu je stekao ulogom Branka Pantića, sina Dimitrija Pantića (Nikola Simić), u hit komediji "Tesna koža".

Igrao je u sva četiri dela ovog popularnog filma, a nakon toga je glumio u brojnim projektima, uglavnom sporedne i epizodne uloge.

Gojko je nedavno u jednom intervjuu rekao da je teško podneo razvod od tadašnje supruge Bojane Nikitović i da je utehu i spas potražio na Hilandaru.

Informer

Gojko Baletić kao Branko Pantić u "Tesnoj koži"

- Ja sam sedam godina bio u braku sa našom čuvenom kostimografkinjom, čuj, našom, svetskom kostimografkinjom Bojanom Nikitović, sa kojom imam sina Vuka. Razvod mi je jako teško pao. Bila je to traumatična i gorka pilula i stvarno mislim da ljudi treba da urade sve da spreče to, a ne da se samo okrenu i odu. A posle trpe ljudi, a naročito deca. Bio sam u teškom stanju i javio mi se glas da treba da odem u Hilandar. To je bilo pre 25 godina i bilo je teško doći, jer je bilo dosta začkoljica i papirologije - počeo je priču Baletić i opisao koliko se tamo zadržao:

Informer

Gojko Baletić danas

- Ostao sam 20 dana. Obilazio sam manastire na Svetoj gori. Posetio sam naše isposnike u Karulji. Bio sam na liturgijama, družio se, radio i sve me je to taklo u srce. Jednog trenutka sam osetio da me je Bog takao u srce i Duh sveti. Kada sam se vratio, prvi put sam zadobio jednu veliku blagodet, koja se s vremenom krnji. Krenuo sam da idem svake godine, mene je bratstvo Hilandara jako lepo primilo i ja im blagodarim na tome. Hilandar me je sačuvao da budem živ kao čovek i pametniji. Vaspitao me je. Nisam više mogao bez toga da živim. Poslednji put sam išao pred koronu i poveo sam Vuka, trenutno mi se ne otvara i ne znam kad ću ponovo otići - rekao je Gojko.

Poznati glumac je ispričao da je išao i na poklonjenje u Jeruaslim.

- Od 2004. godine nosim titulu hadžije. U organizaciji pokloničke agencije SPC Dobročinstvo otišao sam u Jerusalim. Krenuli smo iz Beograda - Vaznesenjska crkva. Proveo sam petnaest dana u Svetoj zemlji. Jedanaest dana sam bio u Jerusalimu, tri u Galileji i jedan u Tel Avivu. Hodočašće podrazumeva da se živi u hrišćanskom duhu. Bili smo tamo za vreme velikog posta, koji se 2004. godine poklopio s rimokatoličkim Uskrsom. Jerusalim je vrio od ljudi, što je bilo posebno uzbuđenje. Obišli smo sveta mesta uz čitanje prigodnih tekstova, počev od Hristovog groba. Imali smo simbolično krštenje u Jordanu. To je izuzetan, uzvišen put, pun vere. Jako sam ponosan na taj duhovni put, nakon čega sam osetio još veću blagodet i sreću - rekao je Baletić.