30.08.2024.

23:01

Foto: D.K.

Zabava

Gran pri „Naisa“ Nikoli Rakočeviću! Dodelom nagrada završeni 59. „Filmski susreti“ u Nišu

Stručni žiri u sastavu Danica Maksimović, Hristina Popović i Aleksandar Srećković Kubura odlučivao je o nagradama na ovogodišnjem festivalu.

„Cara Konstantina“, za najbolju mušku ulogu dobio je Radivoje Raša Bukvićza rolu u ostvarenju   „Čuvari formul“, a „Caricu Teodoru“ za  najbolju žensku ulogu dobila je Paulina Manov za ulogu u filmu „Ruski konzul“.   

Informer

 

Povelja za izuzetnu mušku ulogu pripala je Jovanovu Jovanoviću za ulogu Radojka u filmu „Čuvari formule“ i za ulogu Danijela u filmu „Jorgovani“.

Poveljom za izuzetnu žensku ulogu nagrađena je Danijela Nela Mihajlović za ulogu u filmu „Heroji Halijarda“.

Nagrada za najbolju žensku epizodnu pripala je Ivani Vuković za ulogu u filmu „Za danas toliko“, dok je nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu otišla u ruke Ognjena Mićovića  za ulogu u filmu „Živi i zdravi“.

Nagrada za najbolju debitantsku ulogu dodeljena je Čubrilu Čupiću za ulogu u filmu „Heroji Halijarda“

Nagrada za najboljeg stranog glumca dodeljena je Tihani Lazović za ulogu u filmu „Živi i zdravi“.

Specijalno priznanje za izuzetno glumačko ostvarenje neprofesionalnog glumca dodeljeno je Huseinu Alijeviću za ulogu Džeja Ramadanovskog u filmu „Nedelja“.

Specijalno priznanje „Mlada nada“ za izuzetno glumačko ostvarenje dodeljeno je Viktoriji Vasiljević za ulogu u filmu „78 dana“.

Informer

Na festivalu su dodeljene i nezvanične nagrade. Nagrada „Milorad Mandić Manda”, za najbolje ostvarenu komičnu ulogu u protekloj godini pripala je Slobodi Mićalović.

Po glasovima publike najbolji glumac 59. „Filmskih susreta“ je glumac Viktor Savić za ulogu u filmu „Megdan“.

Informer

Festival je otvorio film "Za danas toliko" Marka Đorđevića, a publika je tokom sedam dana trajanja festivala mogla u konkurenciji za nagrade da vidi i ostvarenja "Nedelja", "Čuvari formule", "Poslednji strelac", "Megdan: između vode i vatre", "78 dana", "Heroji Halijarda", "Sunce mamino", "Ruski konzul" i "Živi i zdravi", "Jorgovani" i "Radnička klasa ide u pakao"