03.09.2024.

12:59

Foto: EPA/printscreen

Zabava

"Đinđić bi, da je ostao živ...": Autori serije "Sablja" otkrili koje obećanje je bivši premijer Srbije dao svojoj ženi

Na nedavno završenom Sarajevo film festivalu, kao deo programa "Kafa sa", autorski i glumački deo ekipe otkrio je zašto je Draganu Mićanoviću poverena ova kompleksna uloga.

Kao što je Đinđić bio atipičan Srbin, dakle nije pio i nije tukao ženu, tako je i Mićanović atipičan. Iako ne liči na Đinđića, to nam nije bilo bitno, kao ni to da li će da priča brže, poput Zorana, ili sporije. Nije to suština ove serije - otkrio je jedan od njenih kreatora i reditelja Vladimir Tagić.

Informer

Dragan Mićanović u ulozi Zorana Đinđića

Pored Mićanovića, u glavnim ulogama su Milica Gojković, koja tumači novinarku Danicu Mandić, Ljubomir Bandović i Feđa Štukan kao policajci koji rade na slučaju ubistva, i Lazar Tasić, koji tumači lik mladog kriminalca. Majku novinarke Danice igra Jasna Đuričić. U priči o ubistvu premijera i akciji "Sablja" neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić) i drugih.

Informer

Reditelji serije "Sablja" Goran Stanković i Vladimir Tagić

Tagić je imao interesantan odgovor na pitanje kako bi Đinđić reagovao na političku situaciju u Srbiji danas.

Da nije ubijen, on bi već verovatno 2005. izgubio izbore, pitanje je čak da li bi njegova stranka prešla cenzus. Saznali smo iza kulisa da je on svojoj supruzi Ružici stalno obećavao da će prestati da se bavi politikom. Verovatno bi otišao u Nemačku i bio profesor filozofije - rekao je Vladimir, prenosi Kurir.