04.09.2024.

14:01

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Radi Đuričin su se pre dve godine lekari borili za život: Evo koju dijagnozu je imala naša čuvena glumica

Dramskoj umetnici je pore dve godine bilo ozbiljno narušeno zdravstveno stanje nakon što je doživela moždani udar.

Ona ja tada završila na odeljenju intenzivne nege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava". Lekari su se borili za njen život, a Rada je lavovski pobedila. Međutim, sada je došao kraj.

- Bolje se osećam, samo nemam dovoljno snage, ali se nadam da ću i nju povratiti. Maštam da se ponovo nađem u pozorištu. Kad bih opet stala na pozornicu, znam da bi mi bilo još bolje - rekla je ona tada, nakon što je otpuštena iz bolnice.

Informer

 

Publika je najviše pamti kao pozorišnu glumicu, oni stariji posebno po ulozi Rejmond Šandebiz u čuvenoj predstavi "Buba u uhu" Žorža Fejdoa u režiji Ljubiše Ristića u njenoj matičnoj kući.

Napisala je knjigu - dnevnik "Tajna crne ruke", svojevrstan pozorišni dokument o Ristiću i njegovoj kontroverznoj predstavi.

Dramatizovala je tekstove svog najboljeg prijatelja Mome Kapora, "Kraj vikenda" i "011", koje je igrala sa Mihailom Mišom Janketićem, i sa njim proputovala svet.

Informer

 

Čuveni slikar i književnik ju je ovekovečio na portretu "Dama sa šeširom" koji je bio na posebnom mestu u njenom stanu.

Poslednjih godina je najviše sarađivala i družila se sa glumicom Vjerom Mujović, a jedan od njihovih projekata je i komad „Mala crna haljina“ inspirisana životom slavne kreatorke Koko Šanel.