04.09.2024.

14:36

Foto: Jugoslovensko dramsko pozorište

Zabava

Ovo su poslednje fotografije Rade Đuričin: Slavnu glumicu uslikala jedna poznata dama (FOTO)

Tužnu vest saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište, zvaničnom objavom:

"Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta", stoji u objavi.

Glumica se dugo nije pojavljivala u javnosti, a prošle godine, Vesna De Vinča objavila je snimke i fotografije naše voljene glumice, koje su ujedno i poslednje koje je javnost videla.

Informer

 

Vesni je tada čestitala rođendan posebnim rečima:

"Srećan rođendan divnice! Glumica Rada Đuričin ušla u desetu deceniju! Bravo!", napisala je Vesna De Vinča.

Na fotografijama Rada nosi žuti komplet, a na glavi ima šešir.

Podsetimo, glumica je ranije, 2022. godine, bolovala od kovida, zbog čega je bila primljena u bolnicu, a zatim je povredila nogu, zbog čega je takođe bila hospitalizovana.

Radojka Rada Đuričin je rođena 31. maja 1934. u Vršcu, u kom je završila osnovnu školu i gimnaziju. Studije glume upisala je 1954. nа Аkademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Josipa Kulundžića, zajedno sa Radmilom Andrić, Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Batom Živojinovićem… Glumu je diplomirala 1958, a sledeće godine i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Informer

 

Debitovala je 1958, ulogom Ane Frank u predstavi Dnevnik Ane Frank Narodnog pozorišta u Beogradu. Članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je od 1958. do 1998. godine.