Autor: S. Kostić

05.09.2024.

10:26

Foto: ATAIMAGES

Zabava

Poznati vreme i mesto sahrane Rade Đuričin: Našoj čuvenoj glumici biće ispunjena poslednja želja

Biće ispunjena njena poslednja želja da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima - u narodu omiljenog pop Marinka i supruge mu Mileve.

- Rada je po svemu bila jedinstvena, naeuporediva i vrhunska u svom poslu. Ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogih ljudi. Bila je veliki zaljubljenik i protagonista svog rodnog Vršca. Verujem da u ovom trenutku iznad grad lebdi njen osmeh, koji je bio njen zaštitini znak - rekao je za "Novosti" Radin veliki prijatelj iz Vrščca Dragoljub Đorđević, inače osnivač pesničke nagrade "Vasko Popa", koju je glumica vodila od osnivanja, sve dok ju je zdravlje služilo.

Za rodni Vršac je vezale su je divne uspomene, o čemu je pričala sa puno ljubavi.

Informer

 

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Ljiljanom Marković i Batom Živojinovićem.

Poslednju ulogu pred kamerama ostvarila je u seriji "Radio Mileva" pre dve godine gde je tumačila lik tetka Banje.