Autor: S. Kostić

07.09.2024.

10:12

Foto: ATAIMAGES/Branko Pantelić

Zabava

Radoš ga grli, Bora mu pao na grudi: Bajić objavio nikad viđenu sliku sa Đorđevićem pa se emotivnim rečima oprostio od rok legende (FOTO)

Legendarni muzičar biće sahranjen danas na Gradskom groblju u svom rodnom Čačku što je bila njegova želja.

Među mnogobrojnim javnim ličnostima koje su uputile poslednji pozdrav rok muzičaru našao se i glumac, režiser i scenarista Radoš Bajić.

On je na društvenim mrežama objavio do sada nikad viđenu fotografiju Bore i njega i emotivnim rečima se oprostio od Đorđevića.

Informer

Bora Đorđević

Njegovo pismo prenosimo u celosti:

"Poslednji pozdrav pesniku...

Mnogo više od poznanstva, znao sam, cenio i poštovao genijalnog pesnika, muzičara, protagonistu sopstevenih stihova, slavodobitnika života i tragičara koji je video dublje i dalje - veličanstvenog Boru Đorđevića.

Slagao bih da kažem da sam roker, ali njegovu ispevanu poeziju koju je izvodio sa svojom i našom neprevaziđenom "Ribljom čorbom"obožavao sam poput miliona drugih - od kojih se ni po čemu ne razlikujem. Sem po fotografiji za koju nisam ni znao da postoji. Koja dovoljno govori koliko smo se Bora i ja uzajamno poštovali i voleli.

Moguće zbog iste reke na kojoj smo naučili da plivamo? Zbog Morave koja nam kroz žile teče?

Koja iako je Zapadna, kako joj se ćefne, plovi baš kao i naši životi do uvira - na sve četiri strane sveta. Počivaj u miru Boro moj dobri, pesniče, legendo", napisao je Bajić pored njihove zajedničke fotografije koju možete pogledati na kraju teksta.

Informer

Radoš Bajić i Bora Đorđević