Autor: Informer.rs

07.09.2024.

12:13

Foto: Zoran Sinko/Printscreen

Zabava

"Veliki Srbine i legendarni pevaču, sad nas gledaj sa anđelima!" Ministar Selaković se oprostio od Bore Đorđevića u ime predsednika Vučića! (VIDEO)

Ministar kulture Nikola Selaković ističe da Bora Đorđević bio legendarni pevač, ali pre svega je živeo ono što je pevao i bio veliki Srbin i zvezdaš.

- Teško mi je, ali moram da se oprostim u ime predsednika Vučića od našeg legendarnog Bore. Bora je živeo ono što je pevao, a mi smo živeli u tim pesmama i doživljajima. Rečima je slikao onako baš kako jeste, sve izgleda lako kada su geniji sa nama, a sada znamo koliko je to teško. On je opominjao i jadovao nas, uvek sa mnogo ljubavi za svoju zemlju. Podelio nam je širinu svog dara i učinio nas da stvarno živimo. Spojio je mnoge generacije, vitez, Čačanin, zvezdaš, Srbin, roker. Tražimo od njega oprost za sve kada smo ga uvredili. Učio nas je i učio je mnoge. U nadi da će iz njegovih stihova izaći mnoga pokolenja koja će stvarati i voleti Srbiju kao što je on činio. Neka mu je večna slava i hvala, neka nas gleda sa anđelima - rekao je Selaković.