10.09.2024.

11:51

Foto: Privatna arhiva

Zabava

Beograd postaje prestonica magije: Cest La Magie dolazi u Plavu dvoranu Sava Centra

U okviru svoje evropske turneje, petorica svetski poznatih majstora iluzije – Luis de Matos, Darsi Ouk, Enco Vejn, Džejms Mor i Ju Ho-Džin, izvešće po prvi put svoj magični spektakl pred domaćom publikom, od 27. do 29. septembra u "Plavoj dvorani" Sava centra.

Nakon što su osvojili srca publike u Atini, ovi izuzetni umetnici prirediće trodnevni događaj u Beogradu, prepun zapanjujuće magije i trikova koji prkose logici. Bez obzira da li  je neko ljubitelj iluzije ili skeptik, biće fasciniran neverovatnim peformansima koji spajaju različite stilove i neponovljiv talenat.

Informer

 

Na sceni "Plave dvorane", publika će uživati u visokotehnološkim iluzijama, levitacijama, teleportacijama, i odvažnim bekstvima koja izazivaju strahopoštovanje. 

Portugalac Luis de Matos, jedan od najpoznatijih iluzionista na svetu, oduševiće publiku svojim jedinstvenim trikovima, poput momentalnog nestanka slona sa scene ili isparavanja Ferarija u vazduh.

Informer

 

Džejms Mor, poznat po svojim smelim performansima, ostavio je sudije emisije "Britain's Got Talent" u neverici, a njegov audicijski nastup pregledan je preko 100 miliona puta na "YouTube-u". Njegovi nastupi su pravi spektakl, često obogaćeni vatrom i neobjašnjivim fizičkim transformacijama, sa posebnim osvrtom na opasne trikove inspirisane legendarnim Hudinijem.

Enco Veijn, jedan od najkreativnijih iluzionista našeg vremena, poznat je po sposobnosti da se u trenu pojavi i nestane na različitim mestima na sceni. Za srpsku publiku, pripremio je svoj čuveni trik "Teleportaciona mašina".

Informer

 

Darsi Ouk je iluzionista koji voli ekstremne izazove, često dovodeći publiku do ivice uzbuđenja u poslednjim sekundama svojih tačaka. Njegova veština donela mu je priliku da nastupa na 90. rođendanu kraljice Elizabete II, a jedan od njegovih uspeha je i savladavanje izazova kultnog jutjubera "Mr. Beast-a".

Ju Ho-Džin, talentovani i tajanstveni korejski iluzionista, prvi je azijski pobednik "Magic Grand Prix-a". On osvaja publiku svojim veštim pokretima i enigmatičnim osmehom.

Informer

 

"Pametne" tehnologije i veštačka inteligencija igraju ključnu ulogu u ovoj predstavi, a iluzionisti najavljuju da će u jednom trenutku upravo publika postati deo magije.

Publiku očekuje nezaboravno iskustvo u kojem će se iluzija i stvarnost preplitati, ostavljajući sve prisutne zadivljenim sa verom u nemoguće!

Informer

 

C’est la Magie će se prikazivati na tri ekrana u dvorani, sa prevodom na srpski jezik, čime će predstava biti dostupna svim generacijama.

Organizatori najavljuju i priliku za susret sa iluzionistima, uz mnoštvo drugih iznenađenja.

Ulaznice su u prodaji na www.clmagie.rs i www.tickets.rs.

Informer