Autor: S. Kostić

14.09.2024.

13:17

Foto: Informer

Zabava

Milena Dravić proslavila Branku i Dubravku! Otkrivamo kako je legendarna glumica pomogla mlađim koleginicama

Komedija Mihaila Vukobratovića iz 1985. godine lansirala je nove glumačke zvezde, a u tome im je najviše pomogla njihova "filmska majka".

Pre početka snimanja, dok je još trajao kasting, Branka, Duda i Ana imale su probne scene sa Milenom. Glumačka diva odmah je prepoznala njihov talenat.

- Odlične su! Biće one dobre glumice - rekla je Dravićeva i presudila da njih tri dobiju uloge Tanje, Milice i Ane.

Informer

 

Branki Katić je to bila prva rola u karijeri. 

- Imala sam samo 14 godina kada sam došla na audiciju. Milena je učvrstila moju želju da se bavim glumom. Ona je bila najdivnija osoba na svetu. Stalno nas je opuštala i zasmejavala - kaže Branka, koja je posle uspeha ovog ostvarenja nizala role u filmovima "Mi nismo anđeli", "Policajac s Petlovog brda", "Ubistvo s predumišljajem", a kasnije smo je ispratili i na svetsku scenu.

Informer

 

Dok je Branka debitovala, Duda je imala iza sebe nekoliko kadrova u jednoj seriji.

- Osećala sam ogromnu tremu na snimanju filma, kao i Branka i Ana. Milena nam je odmah prišla i rekla: "Ne morate da mi persirate, ja igram vašu majku". I naravno da nam je odmah bilo lakše. Zatim je otišla i svakoj kupila Bajaginu ploču "Pozitivna geografija" - priseća se Mijatovićeva.

Informer

 

Zahvaljujući filmu "Nije lako s muškarcima" Duda je postala jedna od najpopularnijih glumica u Srbiji. Kasnije je ostvarila veće uloge u serijama "Bolji život", "Srećni ljudi","Stižu dolari", "Bela lađa", "Žigosani u reketu", kao i u filmovima "Tri palme za bitangu i ribicu" i "Jagode u supermarketu".