Autor: Informer.rs

17.09.2024.

12:49

Foto: Skymusic

Zabava

Ovacije i višeminutni aplauzi u Sava Centru: Hose Kareras ostavio publiku bez daha

Ovaj legendarni španski tenor, nakon više od 15 godina, vratio se pred beogradsku publiku i izveo niz napolitanskih pesama, opereta i brodvejskih melodija, ostavljajući publiku bez daha.

Koncert u organizaciji Skymusic-a, koji je deo Classico festivala, započet je uvodnom numerom "L'arlesienne suite farandole" u izvedbi orkestra, nakon čega se Kareras pojavio na sceni i izveo pesme "Chitarra Romana" i "Vurria". Poseban trenutak večeri bila je izvedba čuvene arije "Faust. Ah! Je ris de me voir si belle", u izvođenju specijalne gošće, soprana Dušice Bijelić. Prvi deo programa obeležio je emotivan duet Karerasa i Bijelić u izvedbi numere "Moon River", što je dodatno doprinelo atmosferi ispunjenoj emocijama i snažnim vokalnim interpretacijama.

Informer

Orkestar je briljirao u izvedbi Štrausove "Die Fledermaus, Overture", dok je Dušica Bijelić oduševila publiku nemačkom numerom "Meine Lippen Sie Kussen". Zajedno sa Karerasom, otpevala je nezaboravni duet "Non Ti Scordar Di Me", što je izazvalo gromoglasne aplauze.

Za sam kraj, Kareras je izveo čuvenu "O Sole Mio", na oduševljenje pune dvorane Sava Centra. Nakon dugih aplauza umetnici vratili na scenu i poklonili publici još nekoliko arija: Kareras je izveo "My Way", "Torna a Surriento", "Granada", "Voce e notte", publika je uživala u duetu "Lippen Schweigen" i "Solamente una vez". Dušica Bijelić je, kao pravi dragulj večeri, još jednom zasijala izvedbom arije "O mio babbino caro".

Informer

Nakon koncerta, umetnici su pozdravljeni višeminutnim stajaćim ovacijama, potvrđujući da je ovo veče klasične muzike bilo istinski poseban događaj za Beograd.

Kako je sve to izgledalo, pogledajte ovde:

https://www.instagram.com/p/C__ZVbTiOvt/

Domaću publiku očekuje još jedan spektakl u okviru Classico festivala u oktobru, kada će nastupiti The Royal Philharmonic Orchestra iz Londona (12. oktobra), a ulaznice za ovaj koncert dostupne su putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk trafika širom Srbije.