18.09.2024.

11:01

Foto: printscreen

Zabava

Anja Mit je nova Lili u pozorišnom mjuziklu "Balkan ekspres": Glumica zamenila slavnu Tanju Bošković

Svoju priliku dobila je i Anja Mit koja je gledaocima poznata po upečatljivim rolama u serijama: "Komšije", "Istine i laži" i "Senke nad Balkanom".

- I dalje sam jako uzbuđena. Na audiciji je bilo sto devojaka, od kojih je trideset ušlo u uži krug. Generalno volim audicije, ali uvek imate tremu i pomislite da ste mogli bolje, pa se preispitujete i tako dok ne dobijete poziv da ste vi dobili ulogu. Bila sam u autu i odmah sam javila mami (Jelena Mit prim. aut.) bez koje ne bih bila ovo što sam danas, jer me je odmalena vodila baš u Pozorište na Terazijama u kojem sam maštala i sanjala da jednog dana igram. Mama je i dalje član pozorišta, preko trideset godina i puno mi je srce što ćemo raditi zajedno, a i njoj - otkrila je glumica za Blic.

Glumica kaže da je gledala čuveni film "Balkan ekspres" iz 1983. godine reditelja Branka Baletića, ali i njegov nastavak iz 1989. godine, reditelja Predraga Antonijevića, Aleksandra Đorđevića i Miloša Radovića, kao i istoimene serije, pre desetak godina.

- Nisam želela ponovo da gledam pred audiciju da nesvesno ne bih imitirala. Imala sam veliku podršku mojih kolega koji su me i čuli pre audicije, da mi kažu svoje mišljenje. Jelena Jovičić koja takođe igra Lili (biće dve podele glumaca) mi je ulila takvu sigurnost bez koje ne bih mogla da stanem na scenu od straha, Dragan Vujić Vujke, koji me je zasmejavao do suza, i govorio da iz takve energije mora da bude nešto dobro. Ja takve stvari ne zaboravljam i pratim ih od detinjstva, a danas igramo zajedno, pa nije li to sreća?

Na pitanje da li se čula sa Tanjom Bošković, koja je tumačila zgodnu i šarmantnu Lili u filmu, Anja kaže:

- Tanja je diva našeg glumišta i ja je veoma poštujem. Ovo mi je druga Tanjina uloga. Pre devet godina sam igrala Bosu u predstavi "Majstori, Majstori" u pozorištu “Boško Buha” u režiji Milana Karadžića i sada ponovo oživljavam lik koji je igrala Tanja. Lagala bih kada bih rekla da nemam tremu i odgovornost igrati 2024. godine čuveni “Balkan ekspres”. Vredno ćemo raditi, uživati i čekamo publiku, a do tada verujte u dečije snove, ostvaruju se - zaključuje umetnica.

Informer

 

Dramski tekst Gordana Mihića za potrebe muzičkog pozorišta je dramaturški uobličila Milena Depolo, muziku Zorana Simjanovića je aranžirao i komponovao nove numere Aleksandar Sedlar, a režiju potpisuje Darijan Mihajlović. Glavne uloge u “Balkan ekspresu” igraju: Anja Mit u alternaciji sa Jelenom Jovičić (Lili), Žarko Stepanov/Slaven Došlo (Popaj), Mladen Andrejević /Arsenije Tubić (Pik), Tanja Bošković/Dušica Novaković (Tetka), Duško Radović /Dragan Vujkić (Stojko), Miroljub Turajlija (mlekadžija), major Ditrih (Slobodan Stefanović), Vladan Savić ( Boško), Milan Antonić (Kosta) i Olivera Bacić Dragičević / Ksenija Repić (devojčica Lea).

Tagovi:
zabava Tanja Bošković uloga mjuzikl pozorište na terazijama Anja Mit balkan ekspres