18.09.2024.

11:00

Foto: Galerija "Nikola Radošević"

Zabava

Nova izložba u galeriji "Nikola Radošević"! Milovan Mića Bjelica obradovaće publiku izložbom "Slike moje duše 2"!

Radovi inspirisani voljenim Beogradom, čarobnom Italijom , unutrašnjim mislima, previranjima i osećanjima koji su nastajali poslednjih desetak meseci će biti i ovoga puta izloženi u galeriji „ Nikola Radošević".

Osluškujući pozitivne reakcije posetilaca, njihova opažanja i opservacije tokom obilaska predhodne postavke,autor nepokolebljivo ostaje veran svom slikarskom rukopisu i senzibilitetu. Vedar duh,snažan stvaralački potencijal i naboj energije koja ga prožima u fazi slikanja se osećaju na predstavljenim platnima. Bilo da se radi o pejsažima,apstraktnim motivima ili figuraciji koja se nazire u tragovima, Mića ne odustaje od svog autentičnog stila slikanja. Brzi potezi četkicom, ekspresivni izraz, slojeviti nanosi boje, smela upotreba jarkih nijansi crvene,žute, narandžaste i zelene boje ostavljaju utisak da su slike nastajale rapidno, u jednom dahu, bez predhodnih unapred smišljenim koncepcija, skica i krokija koji bi narušili tok misli i trenutnu inspiraciju autora. Radost i uzbuđenje koje oseća dok stvara i energija koju emituje dok posetiocima tumači svoja dela uz širok osmeh i topli pristup su zaštitni znak gospodina koji je iz sigurnog i uspešnog sveta biznisa, svoja ushićenja i ljubav prema životu prebacio na umetnost. Brzina kojom nastaju njegovi eksponati i raznolikost motiva koji se pojavljuju na njegovim slikama su prirodan odgovor koji proizilazi iz specifičnog Mićinog karaktera. Iluzija kretanja , dubine i vibrantnosti su sugerisani veštom igrom linija, ravnotežom bojenih površina i dobro osmišljenih i realizovanih formi. Radoznalost i pozitivni svestrani duh u neraskidivoj su vezi sa prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i turističkim destinacijama koje je upoznavao tokom svog bogatog avanturističkog životnog puta.

Informer

 

Kreativnost, susreti sa ljudima različitih profesija i profila , razmena dobrih energija su pokretački motivi koji slikara vode putem nepreglednih prostranstava mašte i imaginacije. Svakoj slici je pažljivo birao naziv ( „ Vrelo leto „, , „ Regata „ , „ Maštanja“ , „ Zlatna jesen „, „ Susreti „, „Događanja „ , „ Sećanja „ , „ Nebeska lutrija“, „ Kolo „, „ Srem „... ) i uprkos tome što je većina radova apstraktnih motiva , ta imena nam šalju direktne poruke i vode nas u samo središte zbivanja na slikama.

Sa željom da i ova postavka prođe zapaženo i da izazove radost i pozitivne vibracije u srcima posetilaca, umetnik se nesebično prepustio svojoj unutrašnjoj zvezdi vodilji i deo svoje duše pretočio u izložene radove.