Autor: Informer.rs

20.09.2024.

13:41

Foto: Informer

Zabava

"Bila je prava Srpkinja, volela je svoj narod!" Branislav Lečić slomljen zbog smrti Radmile Živković: Nadao sam se da će se izvući

Dramska umetnica Radmila Živković preminula je danas, 20. septembra, u 72. godini u Beogradu.

Radmila je bila filmska, pozorišna i televizijska glumica, a karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad odigrala nebrojano mnogo antologijskih uloga.

Vest o njenoj smrti šokirala je mnoge, a za Informer se sada, iznenađen saznanjem, oglasio i Branislav Lečić.

Informer

 

- Rada je bila dve godine starija od mene, u klasi sa Tanjom Bošković. One su bile, narodski rečeno, "krasotice" i divne glumice. Pratio sam karijeru i jedne i druge, a imao sam priliku i da igram sa njima ponešto. Poslednje što sam igrao sa Radom bio je Šekspirov "Magbet" u kom je igrala vešticu, a ja kralja.

- Posebno sam cenio Radu, one je bila jedan iskren i direktan čovek, bez pardona. Znala je i osećala trenutak u kom je postojala, politički i kulurološki. Od nje se moglo dosta naučiti. Njena ćerka je ovu vest sigurno jako teško primila, zamenila ju je u predstavi dok je Rada bila u bolnici. Nadao sam se da će se izvući, ali, nažalost, eto..

Informer

 

Otkrio nam je i da li je bio u kontaktu sa pokojnom dramskom umetnicom u njenim najtežim danima.

- Bio sam sa ćerkom u kontaktu dok je Rada bila u bolnici, ona nam je prenosila kako je. Izgubili smo jednu karakternu glumicu koja je sa svojom "Ministarkom" u Jagoševoj režiji bila jako priznata i poznata, a što je najbitnije bila je prava Srpkinja, volela je svoj narod i svoju naciju sa kojim se duboko saosećala - zaključio je za Informer Branislav Lečić.