Autor: Informer/K.Ć.

20.09.2024.

15:55

Foto: Arhivska fotka

Zabava

"Brat joj je preminuo, a kuću je prodala": Komšije Radmile Živković otkrile nepoznate detalje njenog života

Radmila Živković, istaknuta figura domaće glumačke scene, ostavila je neizbrisiv trag svojim brojnim zapaženim ulogama u filmovima, serijama i u pozorištu. Rođena u Kruševcu, Radmila je imala posebnu vezu sa svojim rodnim mestom, gde su njeni sugrađani uvek s ponosom govorili o njenim uspesima.

Nedavno su komšije za jednu emisiju otkrile nepoznate detalje iz njenog života. Govorili su o njenoj skromnosti, ističući da, iako je postala poznata širom zemlje, Radmila nikada nije zaboravila svoje korene.

Informer

 

- Pa kako ne znam, ona je moja školska drugarica - istakla je jedna Kruševljanka koja nam je ispričala mnogo detalja iz života glumice.

- Ona je tu živela sa babom, ocem, majkom i bratom - rekao je tada jedan gospodin, dok je Radmilin drug iz srednje škole rekao:

- Brat joj je umro...

O tome kako je izgledao život najpoznatije glumice iz Kruševca prisetile su se njene komšije.

- Dolazila je, kasnije je kuću prodala - istakla je jedan komšinica, a detalj iz njene mladosti otkrio je sugrađanin koji je bio voljan da govori:

Informer

 

- Radmila Živković je vozila poni bicikl, i onda stane i ubode cigaru, sa strane - rekao je komšija u emisiji "Metar moga sela".

Podsetimo, Radmila je karijeru počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova.

Najpoznatiji među njima su "Naivko", "Sabirni centar", "Mrtav ’ladan" i "Polažajnik". Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić u "Stižu dolari," ali i po "Ulici lipa", gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova".