20.09.2024.

19:12

Foto: Ataimages/Vukica Mikača

Zabava

"Mogla je još da poživi": Zdravko Šotra neutešan nakon smrti Radmile Živković, reditelj otkrio kakva je glumica bila privatno

Radmila Živković je tokom svoje duge karijere igrala u brojnim pozorišnim predstavama, filmovima i serijama, a njene uloge ostavile su trajan pečat u srcima publike.

Njene brojne kolege i prijatelji izrazili su tugu i žaljenje povodom njenog odlaska. Među prvima se oglasio i poznati reditelj Zdravko Šotra, koji je istakao koliko je Radmilin doprinos srpskoj kinematografiji bio značajan, naglasivši da će ona ostati upamćena po izuzetnim ulogama i neponovljivom talentu. 

Informer

 

- Danas nas je napustio još neko ko je obeležio celu glumačku epohu. Vest o njenoj smrti me je veoma rastužila. Najviše je obeležila uloga u filmu "Zona Zamfirova". Bila je jako izrazita u pravljenju karaktera. Njenu energiju je osećala publika, bila je autentična ličnost koja je delovala na publiku - rekao je Šotra, pa dodao:

- Privatno je bila živahna, nimalo hladna. Privatno je bila temperamentna kao i na filmu. Nažalost, dosta dugo je nisam ni čuo ni video jer smo oboje otišli u penziju. Mogla je još da poživi i da odigra još neku ulogu. Odlaze svi mlađi od mene, jedan za drugim. Kad je bila mlada, bila je jedna od najlepših glumica stare Jugoslavije - zaključio je.