Autor: S. Kostić

21.09.2024.

10:39

Foto: S. K.

Zabava

Serija “Nobelovac” pretpremijerno prikazana na Nacionalnom festivalu filma i televizije

Glavnu ulogu Ive Andrića igra Tihomir Stanić koji je ujedno i režiser, scenarista i producent ove drame o našem slavnom piscu.

Pre projekcije na scenu je izašla direktorka kulturnog centra Zlatibor, Danica Šišović i najavila da će se od sledeće godine festival održati u punom kapacitetu. 

- Hvala predstavnicima ministarstva kulture koji su nas podržali,  kao i opstini Čajetina, ali i filmskim radnicima. Večeras imam tu čast da najavim da će se Nacionalni festival filma i televizije sledeće godine odrzati u punom kapacitetu - rekla je Danica.

Idejni tvorac festivala, reditelj Predrag Gaga Antonijević rekao je da će se od sledeće godine festival održavati simultano u tri opštine. 
 

Informer

 

- Hvala Miloradu Milinkoviću, Irfanu Mensuru, direktoru Filmskog centra Srbije Ivanu Karlu, Rastku Jankoviću, Nikoli Pejakoviću, Đorđu Milosavljeviću, Vuku Ršumoviću što su došli i podržali ovaj festival. Hvala opštinama Čajetina, Priboj i Nova Varoš jer će se od sledeće godine festival simultano održavati u te tri opštine - rekao je Antonijević.  

Tihomir Stanić je pre početka emitovanja prve epizode “Nobelovca” otkrio kada će serija premijerno početi sa emitovanjem. 
 

Informer

 

- Drago mi je sto će ova serija u kojoj sam učestvovao kao glumac, reditelj i pisac biti prikazana na ovom festivalu. Zahvaljujem se Ivanu Karlu koji mi je prethodnih 20 godina govorio da moram snimiti seriju o Ivi Andriću. Od petog oktobra počeće emitovanje na RTS. Hvala vam mnogo što ste svi došli i želim uspeh festivalu - rekao je Stanić. 

Pre projekcije filma prikazani su i brojni inserti iz glumačkog opusa Aleksandra Berčeka koji je prvi dobitnik nagrade za životno delo “Zlatni žir” na ovom festivalu.

Informer

 

Nacionalni festival filma i televizije završava se veceras projekcijom filma “Megdan”.