24.09.2024.

11:39

Foto: Tanja Andric

Zabava

Ministar kulture se oprostio od Radmile Živković: Nikola Selaković rasplakao sve u Narodnom pozorištu emotivnim govorom

Glumica Radmila Živković preminula je 20. septembra u 72. godini u Beogradu.

Čuvena dramska umetnica biće sahranjena danas u Aleji zaslužnih građana, a komemoracija u njenu čast održana je u Narodnom pozorišitu, čija je prvakinja Drame bila godinama.

Među onima koji su se jasno oprostili od Živkovićeve, držeći govor u Narodnom pozorištu, bio je ministar Nikola Selaković.

Informer

 

- Opisujući to zrnce u vremenu, opisivajući ga kao ovozemaljski život, nekada to zrnce završi kao prašina, a nekada kao naša Rada Živković. Njenoj duši je mnogo lakše i lepše jer odlazi na neko bolje mesto, a nama ostaje da razmišljamo koliko smo za života pokazali zahvalnost za ono što je radila, ono čemu je život posvetila. Neverovatna je ta količina žara, sa kojim je ova žena svetlih očiju, velikog dostojanstva, otmenosti i izrazitog temperamenta, radila svoj posao. Neverovatna je i po tome koliko je i najmanjom sporednom ulogom znala da baci u senku glavne likove. Neko bi rekao da je srpsko glumište mnogo izgubilo, ali to je samo trenutak. Njenim delom, srpsko pozorište, fim, televizija, naša pozorišna umetnost, dobili su mnogo. Neka joj je večna slava i hvala - rekao je ministar Selaković.