25.09.2024.

16:11

Foto: Kec na 11

Zabava

Peđa Marjanović o saradnji sa Goranom Bogdanom: Rad sa ekipom je pravo bogatstvo!

U emisiji „Kec na jedanaest” na televiziji K1, glumci otkrivaju šta ih najviše inspiriše u ovoj sezoni i kako su se pripremali za likove koji ne ostavljaju nikoga ravnodušnim.

- Idem iz epizode u epizodu i nisam još pogledala celu seriju. Za sada mi je sve jako uzbudljivo, isto kao što je bilo i dok sam čitala scenario. Neočekivani obrti su se stalno dešavali, a likovi su mi bili zanimljivi i bogati. Posebno mi se dopala Tijana, koju igram – to je bila ljubav na prvo čitanje. Uključili smo se u uigranu ekipu i rad sa njima je zaista bio pravo zadovoljstvo -  rekla je Jana.

Informer

 

Peđa Marjanović kaže da mu je jako drago što je prepoznat kao glumac koji se pojavljuje u dobrim serijama:

- Bio sam fan „Močvare”, velika mi je čast što radim sa Olegom i Milenom. Milenine tekstove prvo obrađuješ na Akademiji, a ona je živi pisac – što je prava retkost, da radiš sa nekim čije tekstove izučavaš. Divio sam se njenim delima i ulogama, to mi je bilo zaista veliko iskustvo.

Jana se našalila na račun toga što sve češće tumači žene s margine: 

- Pozorište mi pruža više raznovrsnosti, ali ovo u serijama nije stvar mog izbora – takva je trenutno situacija. Trudim se da u svakoj od tih uloga pronađem nešto autentično i posebno. U Tijanu sam se zaljubila još dok smo Oleg i ja razgovarali o likovima. Ona je devojka koja radi katastrofalne stvari, vrlo zlobna i manipulativna, ali kada sam dublje ušla u lik, shvatila sam da, kao i mnoge takve devojke, ona ima neku vrstu dijagnoze, posledicu onoga čime se bavi. Njena je bila ekstremni alkoholizam i narkomanija. U tome sam je prepoznala kao najosetljiviju, jer je najviše potonula, a posledice na njoj su najočiglednije. Ona je stalno pod nekom vrstom anestezije, samo da bi preživela takav život. To mi je dalo ključ – iako deluje grubo, ona je zapravo vrlo mekana osoba koju je život naterao da postane takva - istakla je Jana.

Peđa se osvrnuo i na saradnju sa Goranom Bogdanom u seriji:

- Gogu poznajem još od svog prvog snimanja, kad sam radio seriju „Košarkaši”. On je tada bio moja „ulaznica” na set. Radili smo zajedno sa Stefanom i Dedićem, to je bila sjajna ekipa. Sada snimam i sedmu sezonu „Ubica mog oca”, a ta ekipa opstaje kao prava porodica. Imaju razvijene privatne odnose, a to se jasno vidi i na ekranu, što je zaista bogatstvo. Uveli su me u taj svet - rekao je mladi glumac i dodao da je sezona tek počela i da će se svašta izdešavati do kraja, kao i da treća sezona ima osam epizoda.

Informer

 

Peđa u seriji „Sablja” tumači svedoka saradnika, ključnog u istrazi ubistva Stambolića. Na
pitanje koliko je teško graditi lik zasnovan na stvarnoj osobi, glumac odgovara:

- Postoji ogromna odgovornost, jer znaš da stvarni ljudi koji to gledaju, iako ti možda neće
direktno reći, mogu pomisliti: „Jao, šta ovaj igra.” Kao glumac, osećaš tu težinu, posebno kada
izgovaraš imena koja imaju svoje mesto u našoj istoriji. To je zaista veliki izazov -
zaključio je Peđa Marjanović u emisiji „Kec na jedanaest” na K1 televiziji.

Program televizije K1 pratite na kablovskim operaterima: mts (kanal 111), Supernova (kanal 11),
Orion (kanal 7) i Hipernet (kanal 8). Emisiju „Kec na jedanaest“ možete gledati i na YouTube
kanalu K1 televizije.