27.09.2024.

15:33

Foto: profimedia

Zabava

Preminula legenda "Hari Poter" filmova! Poznata glumica umrla u 89. godini

Najmlađa publika danas je zna kao strogu, ali pravičnu profesorku Megonagal u serijalu filmova o Hariju Poteru, ali i u proslavljenoj seriji "Dauntonska opatija". Pre 15 godina pobedila je rak. 

Već sa 23 godine igrala je u Otelu sa Lorensom Olivijeovom, za tu ulogu nominovana je za Oskara.
Četiri godine kasnije je osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu, u filmu "Najbolje godine gospođice Džin Brodi", a potom je igrala u "Smrti na Nilu", po romanu Agate Kristi, "Putovanjima sa mojom tetkom", zbog kojih je ponovo nominovana za Oskara, ali sledeći put ga je osvojila za "Kalifornijski apartman".

Imala titulu lejdi. Što se tiče privatnog života ima nesvakidašnju ljubavnu priču. Kada je imala tek 18 godina, Megi se zaljubila u oženjenog Beverlija Krosa. On ju zaprosio i obećao da će se razvesti, a glumica je pristala da ga čeka. U međuvremenu je, međutim, upoznala Roberta Stivensa, za kog se udala 1967. godine. S njim je iste godine dobila sina Krisa Larkina i Tobija Stivensa, koji su kasnije i sami postali glumci, ali ovaj brak ipak nije opstao. Robert i Megi razveli su se u aprilu 1975. godine.
Nakon razvoda, njena prva ljubav Beverli Kros uveliko je bio slobodan čovek, a strast između njih brzo se ponovo probudila, pa su se Megi i Beverli venčali već u junu 1975. Sa njim je ostala do kraja njegovog života.

Informer

 

Preminula je danas, u svojoj 89. godini. 

Vest o njenoj smrti saopštili su javnosti njeni sinovi.

- Sa velikom tugom saopštavamo da je preminula Megi Smit. Umrla je mirno u bolnici rano jutros, u petak 27. septembra. Izuzetno privatna osoba, pred kraj je bila okružena prijateljima i porodicom. Iza sebe je ostavila dva sina i petoro unučadi koji su shrvani gubitkom svoje izuzetne majke i bake.  Želeli bismo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo divnom osoblju u bolnici Čelsi i Vestminster na njihovoj brizi i neograničenoj ljubaznosti tokom njenih poslednjih dana. Zahvaljujemo vam na svim vašim ljubaznim porukama i podršci i molimo da poštujete našu privatnost u ovom trenutku - stoji u saopštenju.