Autor: S. Kostić

28.09.2024.

14:23

Foto: printscreen

Zabava

Tomu izbacili iz kultnog filma! Zdravković u čuvenoj komediji završio zbog razloga koji tera suze na oči, a zbog ovoga su isekli njegovu scenu

Reditelj ovog ostvarenja Zoran Pezo otkriva kako je došlo do saradnje sa najvećim boemom i zbog čega njegova scena nije ušla u finalnu verziju filma.

- Tadašnji direktor "Avala" filma zamolio me je da ubacim Tomu jer je u tom trenutku već uveliko bio bolestan. Želeo je da ga na taj način ovekovečimo, a i odlično se uklapao u priču. Snimio je jednu scenu sa Batom Živojinovićem i bio je fantastičan - priča Pezo i dodaje da ta scena nažalost nije ugledala svetlost dana:

Informer

 

Sa tom Tominom scenom film je trajao duže od dva sata, a bioskopsku verziju morali smo da skratimo jer jer je bila predugačka. Pošto Toma Zdravković nije bio toliko bitan za radnju, scena je sklonjena iz finalne verzije. Ipak, televizijska verzija filma sa tom scenom traje 15 minuta duže i nju je emitovala samo tadašnja TV Sarajevo.

Pored Tome, u kultnom filmu pojavljuju se i pevači Vesna Zmijanac i Halid Bešlić.

Informer

Anica Dobra i Nebojša Bakočević

- Njih dvoje smo uhvatili dok su imali zajednički nastup na "Hit paradi". Rekli smo im da će biti u filmu i objasnili im šta je njihov posao. Sve što je trebalo da urade je da se slikaju sa Nindžom i mašu u kameru. Njima je to bilo super - priseća se reditelj.

Pezo otkriva kako je film dobio tako neobičan naziv.

Informer

 

- Tokom jednog razgovora sa saradnikom zaključili smo da je najlošiji film svih vremena "Pad Rimskog carstva". Igrali smo se tim rečima i na kraju smo došli na ideju da naše ostvarenje nazovemo "Kako je propao rokenrol". Svima se dopao naziv, naročito Vladi Divljanu, Srđanu Gojkoviću Giletu i Dušanu Kojiću, koji su radili muziku za film - priča reditelj.

Glavne uloge u filmu koji je premijerno prikazan pre 35 godina igrali su Srđan Žika Todorović, Velimir Bata Živojinović, Sonja Savić, Branimir Brstina, Anica Dobra, Vesna Trivalić i Nebojša Bakočević.