03.10.2024.

11:05

Foto: Atelje 212

Zabava

Vodimo vas u pozorište! Informer deli nikad više karata za vaše omiljene predstave u "Ateljeu 212": Evo kako da dođete do njih

Za predstavu "Nestajanje" koja je na repertoaru 5. oktobra od 20 časova delimo 5 puta po 2 karte.

Za predstavu "Art" koja je na repertoaru 7. oktobra u 20 časova takođe delimo 5 puta po 2 karte.

I za predstavu "NLO" koja je na repertoaru 4. oktobra sa početkom od 20:30 časova takođe delimo 5 puta po 2 karte.

Sve što treba da uradite je da pozovete broj naše redakcije  011/6555 - 261 i ostavite vaše ime i prezime.

Najbrži će osvoji vredne karte i uživati u vrhunskim predstavama.

Predstava "Nestajanje"

Radnja komada je smeštena u intelektualnu višu srednju klasu hrvatskog građanskog društva, gde univerzitetski profesori, umetnici, naučni istraživači, policija… gotovo svi predstavnici društva učestvuju u kolopletu intimnih odnosa i zakonskih prestupa u zloupotrebi dece.

Informer

 

Igraju:

Karlo – SVETOZAR CVETKOVIĆ

Vera – DUBRAVKA MIJATOVIĆ

Tea – NATALIJA STEPANOVIĆ

Marko – DEJAN DEDIĆ

Ana – JELENA ILIĆ

Alisa – MILICA JANEVSKI

Baka/Gazdarica/Katarina – BRANKA PETRIĆ

Policajac/Dečak sa ekrana/Vozač – ĐURO BRSTINA

Predstava "Art"

Informer

 

Radnja predstave započinje kada Serž (Svetozar Cvetković) kupi potpuno belu, ali izuzetno skupu "sliku". Mark (Tihomir Stanić) ne želeći da pristane na takvu vrstu shvatanja umetnosti pokreće konflikt između dugogodišnjih prijatelja. U neslaganje uvlače i neutralnog Ivana (Branislav Zeremski), kome će prijatelji usled burne rasprave dovesti u pitanje i njegovo predstojeće stupanje u brak. To je samo jedan od rezultata isplivavanja njihovih nerazjašnjenih odnosa na površinu.

Bele pruge na beloj pozadini dovešće do preispitivanja različitih stavova o umetnosti, ali i drugim životnim pitanjima. Kroz smenjivanje scena dijaloga i monologa sa dozom humora prikazuje nam se čudno prijatljestvo između tri muškarca.

Predstava "NLO"

U drami, devet lica iz svih krajeva sveta u pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život. Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno. Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima. Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama "NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života. Šta je stvarnost, a šta iluzija?

Informer

 

Igraju:

Ivan Viripajev – SVETOZAR CVETKOVIĆ

Viktor Rizengevič – SVETISLAV BULE GONCIĆ

Hilde Jensen, Dženifer Dejvis – DRAGANA ĐUKIĆ

Artjom Gusjev, Robert Evans – LUKA GRBIĆ

Nik Skot, Metju O’Farel – ĐORĐE STOJKOVIĆ

Emili Venser, Džoana Haris – LANA ADŽIĆ