04.10.2024.

11:07

Foto: Tanjug/Wikipedia

Zabava

"Izuzetno dosadan čovek, bio je pacijent mog oca"! Mira Adanja Polak otkrila šok detalje susreta sa čuvenim nobelovcem

Nova igrana serija "Nobelovac" počinje sa emitovanjem 5. oktobra. Ključne trenutke života našeg pisca u osam epizoda pretočio je Tihomir Stanić koji je glumio samog Ivu Andrića, zatim Ivan Velisavljević i Vladimir Roganović.

Serija "Nobelovac" vraća nas u 1961. godinu i prati priču o pripremi i odlasku u Stokholm na dodelu Nobelove nagrade. Paralelno sa nagradom, serija se bavi Andrićevim detinjstvom, književnim delom, diplomatijom, pa i ljubavnim životom slavnog pisca koji je uvek bio tajnovit.

Informer

 

O poznanstvu sa njim progovorila je i Mira Adanja Polak.

- On je bio pacijent moga oca. Moj otac je meni govorio da je on izuzetno dosadan čovek. On je rekao: "To je čovek koji je ćutljiv, retko komunicira..." Uvek sam molila oca da me odvede da ga vidim - otkrila je Mira gostujući na Blic TV, pa dodala:

Informer

Mira Adanja Polak

- Jednom prilikom sam njega upoznala i sela tu. Nisam sa njim razmenila nijednu rečenicu. Oni su razgovarali nešto između sebe.

Mira Adanja Polak je otkrila i kakav utisak je na nju ostavio susret sa srpskim nobelovcem.

- Na mene je ostavio utisak jedne veoma privatne osobe... Pitanje je koliko je on uopšte bio zanimljiv kao osoba. Da l' bi on meni bio zanimljiv? Jedno je šta mi govorimo o drugima, a retko ko zna suštine ljudi - zaključila je.