04.10.2024.

12:15

Foto: Đorđ Stajler

Zabava

Povratak Kralja trikotaže! Đorđ Stajler na Srbija Fashion Week-u

Stajler je poznat po saradnji sa mnogim svetski poznatim zvezdama. Njegove kreacije nosile su Nicki Minaj, Rita Ora, Gwen Stefani, Cara Delevingne, Georgia May Jagger, Demi Lovato, Monica Bellucci, Beyoncé, Svetlana Ceca Ražnatović i mnoge druge. Njegove saradnje sa ovim ikonama stila i glamura pomogle su mu da stekne međunarodnu prepoznatljivost, dok su njegovi radovi objavljivani u vodećim svetskim modnim magazinima. Takođe, Đorđ Stajler je domaći dizajner sa najvećim brojem međunarodnih revija, a njegova posvećenost promovisanju srpske kulture ogleda se i kroz saradnju sa kompanijom Sirogojno Style.

Informer

 

O kolekciji:

Jedna od najočekivanijih revija ove sezone je nova kolekcija Đorđa Stajlera, koja predstavlja njegov povratak na domaću modnu scenu nakon devet godina. Britanski mediji su ga nazvali "kraljem trikotaže", a u ovoj kolekciji Stajler donosi spoj tradicije i inovacije, kombinujući balkanske etno motive sa najsavremenijim tehnologijama u oblasti džinsa, trikotaže i 3D materijala.

Njegova nova kolekcija vodi nas na inspirativno putovanje kroz prošlost, sadašnjost i budućnost, gde se susreću holivudski glamur, multikulturalni elementi i balkanska tradicija. Kroz scenske kostime i editorijalske komade, Stajler se igra bojama, teksturama i formama, kreirajući modu koja komunicira sa publikom na svim kontinentima.

Stajlerov rad inspirišu putovanja, lepote prirode, arhitektura i bajke, što se jasno reflektuje u ovoj kolekciji. Njegov povratak na domaću scenu obeležiće premijerno prikazivanje ovih kreacija, 11. oktobra u Muzeju savremene umetnosti u Novom Sadu. Publika će konačno imati priliku da uživo vidi umetnost koja je oduševila svet, sada i pred domaćom publikom.

Ne propustite priliku da doživite modu Đorđa Stajlera, dizajnera čiji radovi govore sve svetske jezike i ostavljaju neizbrisiv trag na modnoj sceni.
 
Srbija Fashion Week, Novi Sad, 9–14. oktobar 2024.