08.10.2024.

14:28

Foto: Promo

Zabava

Vulkanov sajam knjiga otvaraju zbirka priča posvećena ženama i najiščekivaniji roman domaćeg autora!

Vulkanov sajam knjiga počinje 10. i traje do 20. oktobra, a održava se u 31 knjižari Vulkan širom Srbije i na dva sajta vulkani.rs i knjizare-vulkan.rs, sa popustima na brojna izdanja do čak 70%.

Prvog dana Vulkanovog sajma knjiga obeležava se i Svetski dan mentalnog zdravlja. Tim povodom će 10. oktobra u prostoru Marsh Open Space biti predstavljena knjiga Mama, sve je u redu, utorak je u sredu. Ova knjiga inicijalni je korak istoimenog projekta koji za cilj ima osvešćivanje javnosti o postporođajnoj depresiji i, uz saradnju sa Institutom za mentalno zdravlje Palmotićeva, poboljšanje uslova rada s mamama koje prolaze kroz ovaj oblik depresije. Osim Vulkan izdavaštva knjigu i projekat podržao je i brend Pampers.

Informer

 

Mama, sve je u redu, utorak je u sredu obuhvata 30 priča koje su napisale mame i jednu koju je napisao tata. Među autorkama su i poznate dame – Ivana Zarić, Anja Radonjić (Zoe Kida), Vesna Dedić, Kristina Radenković... Reč je o duhovitom vodiču istinitih priča o stvarnim iskustvima roditelja o kojima se ređe govori. Idejni tvorci knjige i projekta su Maja Maršićević, Marijana Jordanov i Violeta Sremčević. Na promociji će govoriti poznate dame, autorke priča i stručnjaci u oblasti psihologije.

Informer

 

Prvi dan Vulkanovog sajma knjiga biće i svojevrsni praznik za domaću čitalačku publiku jer na svetlo dana izlazi novi roman jednog od najznačajnijih i najčitanijih domaćih pisaca Miodraga Majića – Pod tuđim suncem.

Očekivano izuzetnim literarnim pristupom, Majić čitaoce vodi na emotivno putovanje kroz lavirint ljudskih osećanja i unutrašnjih borbi. Kroz „malu“ ljudsku priču priču o penzionisanom oficiru Kosti Rašiću, Majić i ovoga puta suočava čitaoca sa univerzalnim temama kao što su potraga za identitetom, smislom i istinom.

Informer

 

Novi roman Miodraga Majića Pod tuđim suncem ekskluzivno će biti u prodaji od 10. do 15. oktobra na sajtu vulkani.rs.