10.10.2024.

13:20

Foto: Ustupljene fotografije

Zabava

Srpski vitezovi iz 14. veka! Roman "Ovenčani slavom" vraća vas u taj period, a jednim imenom ćete biti iznenađeni (FOTO)

Ovo delo vodi čitaoce kroz neispričane događaje i herojske podvige velikog vojvode Novaka Grebostreka i njegovih vitezova.

Stranice ove knjige oživljavaju period slavne srpske istorije i vremena kada su srpski vitezovi branili Vizantijsko carstvo, a time i celu Evropu od najezde Turaka.

Informer

Borbe su se vodile na granicama Vizantijskog odnosno Romejskog carstva, i bile su ključne za očuvanje hrišćanske Evrope. Vukić spaja istorijske činjenice sa živopisnim likovima, stvarajući delo koje će vas zaintrigirati i nadahnuti.

Popularni srpski pisac Slaviša Pavlović je na koricama ovog romana ostavio sledeći komentar:

"Događaji iz srednjeg veka, slavno i napredno doba u srpskoj istoriji, nisu česta tema u modernoj književnosti. U ovom dinamičnom i kvalitetno napisanom štivu, autor pokazuje da je shvatio vrednost i potrebu teme o kojoj piše, te joj je pristupio temeljno i ozbiljno, sa puno strasti i želje, kako bi osvetlao jedan značajan period iz prošlosti zarad budućnosti, što i jeste zadatak svakog pisca koji se bavi istorijskim temama."

Informer

Pridružite se junacima ovog romana i proživite s njima trenutke slave, hrabrosti i nesalomivog duha, koji su oblikovali sudbinu Balkana i celokupne Evrope."

Roman se može poručiti putem sajta izdavačke kuće "Drina publishing". Uskoro se može naći i u knjižarama u Srbiji i Republici Srpskoj.