Autor: Informer.rs

10.10.2024.

16:03

Foto: Fondacija za srpski narod i državu

Zabava

Fondacija "Za srpski narod i državu" donira ruska izdanja Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u vrednosti od skoro milion dinara! (FOTO)

Biblioteka će obogatiti svoj fond sa 154 knjige na ruskom jeziku. Naslovi obuhvataju dela izoblasti istorije, psihologije, filozofije, poezije, medicine, kulture, bezbednosti, a među autorima suistaknuti mislioci poput Dugina, Sorokina, Gilinskog, Bahtina, Lapušina, Guskove i Čehova.

Ugovor o donaciji na današnjoj svečanosti potpisali su Tatjana Vukić, direktorka Fondacije, i AleksandarJerkov, upravnik Univerzitetske biblioteke "SvetozarMarković".

Informer

 

- Zadovoljstvo nam je što je Fondacija "Za srpski narodi državu" u prilici da doprinese obogaćivanju fondajedne od najvažnijih biblioteka u državi. Strateškipodržavamo obrazovanje i nauku u Srbiji kroz raznovrsneprograme i inicijative, kao što je dodeljivanjestudentskih stipendija i godišnjih nagrada za eseje, izdavaštvo časopisa "Napredak", organizovanje naučnihpanela i konferencija, a današnja donacija deo je tihaktivnosti. Verujemo da ulaganje u obrazovanje, kao i u biblioteke, stvara čvrste temelje za budućnost, inspirišući nove generacije da istražuju, uče i negujuljubav prema pisanoj reči - kaže Tatjana Vukić.

Aleksandar Jerkov se zahvalio Fondaciji "Za srpskinarod i državu" na vrednoj donaciji. 

- Biblioteka je raj za knjige u kojem se svi obradujemo kadastigne donacija knjiga, naročito stranih knjiga kojihnema dovoljno u nas, a biblioteke, pa čak niUniverzitetska, nemaju čak ni neki mali godišnji budžetza njihovu nabavku. Posebno su strane monografijeneophodne za razvoj društvenih nauka. Zato je donacijaknjiga koju smo danas primili, odabranih naslova, doprinos rešavanju ovog problema i mi verujemo da ćeovakvih donacija, iz raznih izvora, biti sve više i da ćei problem godišnjeg budžeta u skladu sa mogućnostima i sredstvima biti uskoro rešavan. Najlepše zahvaljujemona knjigama - ističe Jerkov.

Informer

 

Fondacija "Za srpski narod i državu" u oktobrunastavlja sa projektima koji unapređuju razvoj misli, nauke i literature, a u skladu sa tim narednih danapredstoje i aktivnosti na Sajmu knjiga u Beogradu, kao i panel "Budućnost nauke" u Novom Sadu.