11.10.2024.

14:23

Foto: Promo

Zabava

Beograd dočekuje Royal Philharmonic Orchestra u Sava Centru: Još malo ulaznica preostalo za sutrašnji spektakl

Ograničeni kontingenti ulaznica su još uvek dostupni putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.

Pod dirigentskom palicom proslavljenog Vasilja Petrenka, jedan od najcenjenijih orkestara na svetu izvešće dela velikih majstora klasične muzike – Dvoržaka, Šopena i Bartoka. Na sceni će im se pridružiti mladi pijanista, virtuoz Yunchan Lim, svetska senzacija u svetu klasične muzike, čiji je svaki nastup događaj za pamćenje.

Informer

 

Lim je sa samo 18 godina postao najmlađi pobednik prestižnog Van Cliburn International Piano Competition 2022. godine, osvajajući srca publike svojom virtuoznošću i dubokom muzičkom interpretacijom. Njegova izvedba Rahmanjinovog Koncert za klavir br. 3 izazvala je divljenje publike širom sveta, a video snimak tog nastupa postao je najgledanija verzija ovog dela na YouTube-u, sa više od 10 miliona pregleda.

Informer

 

Sa svega 19 godina, Yunchan je nastupao sa najuglednijim orkestrima sveta, uključujući New York Philharmonic, Chicago Symphony i Los Angeles Philharmonic. Njegov meteorski uspon na muzičku scenu nije prošao nezapaženo ni od strane kritike, koja ga opisuje kao umetnika sa "magičnom sposobnošću i prirodnim instinktom".