13.10.2024.

15:44

Foto: Izor: Skymusic

Zabava

Kraljevska filharmonija priredila spektakl za pamćenje: Stajaće ovacije i burni aplauzi za Vasilija Petrenka i Yunchana Lima u prepunom "Sava Centru"

Sinoć je u organizaciji "Skymusic-a" jedan od najprestižnijih svetskih orkestara, "Royal Philharmonic Orchestra" iz Londona, održao nezaboravan koncert u prepunom Sava Centru, u okviru "Classico" festivala. Pod dirigentskom palicom jednog od najistaknutijih dirigenata današnjice, Vasilija Petrenka, orkestar je izveo dela Dvoržaka, Šopena i Bartoka, a energija i preciznost s kojom su svirali od prvog do poslednjeg takta ostavili su publiku bez daha!

Informer

 

Petrenko je dočekan i ispraćen burnim ovacijama, a prepuna sala je gromoglasnim aplauzima nagradila svaki njegov izlazak na binu. Koncert je započet delom Antonjina Dvoržaka, "Carnival Overture", čije je dinamično izvođenje više od 70 članova Kraljevskog orkestra u trenutku osvojilo publiku.

Informer

 

Snažan utisak i posebne emocije izazvao je mladi pijanista, Yunchan Lim, koji izvedbom "Koncert za klavir i orkestar br. 2" Frederika Šopena demonstrirao zapanjujući talenat i tehniku. Ova kompozicija predstavlja jedno od najlepših i najemotivnijih dela klavirske literature, a Lim je svojom virtuoznošću dokazao zašto ga mnogi smatraju jednim od najtalentovanijih pijanista današnjice.

Informer

 

Koncert je završen Bartokovim "Koncertom za orkestar", a nakon što su izveli impresivan program, Beograđani su Kraljevsku filharmoniju nagradili gromoglasnim višeminutnim aplauzima i stajaćim ovacijama, a Petrenko se čak nekoliko puta vraćao na binu kako bi se poklonio oduševljenoj publici. 

Informer

 

Kako je sve to izgledalo možete pogledati u galeriji ispod.