13.10.2024.

19:19

Foto: wikipedia/tanjug

Zabava

"Andrić mi se nije javljao, bio je uvek ozbiljan"! Branka Petrić za Informer o našem čuvenom piscu i seriji "Nobelovac"

U seriji se od mnogobrojnih likova pojavljuju i Andrićeva supruga Milica Babić koju u seriji igra Selma Alispahić, ali i njena majka Zorka Babić koju je na malim ekranima dočarala Branka Petrić.

Na početku razgovora za Informer, Branka nam je otkrila kako je došlo do toga da dobije rolu u ovoj drami čiju režiju potpisuje Tihomir Stanić.

- Tihomir i ja se poznajemo odavno kao kolege. Znam koliko je on glumio i nastupao govoreći Andrićeva dela na sceni. Jednog dana smo se reli i reko mi je: "Branka, igraćeš majku Andrićeve supruge". Tako to ide, uvek je sve spontano. Bilo je to pre godinu i po dana. Veoma sam se obradovala. Snimanje smo posle lako odradili - počinje priču Branka i dodaje da se nije posebno pripremala za svoju ulogu:

Informer

Tihomir Stanić i Branka Petrić

- Priprema za nju su bili moj život i moje godine. Imam dovoljno godina da sam mogla da igram majku Milici Babić, Andrićevoj supruzi. Svedok sam tog vremena koje se prikazuje u seriji, a za glumca je veoma važno da oseti epohu koju igra.

Branka je imala priliku da se nekoliko puta sretne sa Ivom Andrićem i opisala nam kako ga pamti.

Informer

Ivo Andrić

- Viđala sam Andrića, ali ga nisam poznavala. Bio je u Upravnom odboru Jugoslovenskog dramskog pozorišta kada sam ja kao mlada glumica došla u tu kuću. Ujutru sam ge sretala na ulazu u holu pozorišta. Bio je uvek ozbiljan. Nekoliko puta sam mu se javila, ali on mi nije odgovarao. Reč s njim nisam progovorila. Onda sam rekla da ga više neću pozdravljati - kaže Branka.

Glumica otkriva da su scene u Andrićevom stanu koje se mogu videti u seriji snimane na autentičnom mestu.

- Scene koje smo snimali u stanu Ive Andrića snimali smo baš na Andrićevom vencu gde je on i živeo sa suprugom Milicom - kaže Branka.