Autor: S. Kostić

16.10.2024.

13:19

Foto: Shutterstock/ATA images

Zabava

"Znam da si veliki glumac, ali ja ništa nisam dobio od tebe"! Nenad Jezdić posle kastinga razočarao čuvenog reditelja, sve zbog jedne sitnice

Poznati glumac priznaje da se nije dobro pokazao na probnom snimanju jer mu je kao nepušaču veoma smetao duvanski dim. 

Jezdić u hit ostvarenju igra bivšeg boksera i kriminalca, koji ne vadi cigaretu iz usta.

- Ulogu Kašike sam izgubio i pre nego što sam je dobio. Na probno snimanje sam došao sa prevelikom ambicijom. Želeo sam što bolje da dočaram lika koji umire od tumora na plućima, a strastveni je pušač. Zato sam za pola sata popušio pet, šest cigareta, iako nisam pušač. Jako mi se slošilo i nisam mogao ništa da odigram - počinje Nenad priču i dodaje da mu se posle tog fijaska reditelj Miroslav Momčilović zahvalio na saradnji: 

Informer

Scena iz filma "Vikend sa ćaletom"

- Posle prvog probnog snimanja poslao mi je poruku: "Znam da si veliki glumac, ali ja ništa nisam dobio od tebe, tako da ću ipak izabrati nekog drugog. Nadam se da to neće pokvariti naš odnos i da nećeš odbiti neku drugu ulogu u mom filmu". Nisam se naljutio, sve je to deo glumačkog posla.

Informer

Scena iz filma "Vikend sa ćaletom"

Godinu dana kasnije, reditelj je Jezdiću ipak pružio novu šansu.  

- Momčilović me je ponovo pozvao na probno snimanje i odazvao sam se. Nikada ranije nisam glumio nekoga kao što je Kašika. Ta uloga mi je bila pravi izazov, da vidim da li mogu da igram prekog čoveka, nepredvidivog i ekscentričnog, a istovremeno ranjivog - ispričao je Jezdić.