Autor: S. Kostić

19.10.2024.

11:27

Foto: Yana Lozeva

Zabava

Danska glumica morala da uči srpski! Zbog filma o Srbima na Kosovu i Metohiji svetska zvezda savladala naš jezik

Danska glumica rođena je u Beogradu, ali se sa roditeljima preselila u Kopenhagen kada je imala samo godinu dana. Poslednju deceniju dosta radi u Danskoj i tamo je velika zvezda, a pre tri godine dobila je priliku da prvi put zaigra i u nekom srpskom ostvarenju. 

U psihološkom trileru reditelja Dušana Milića igra Vukicu, ženu koja sa ćerkom i ocem živi na Kosovu i Metohiji. 

- Ovo je moja prva uloga na srpskom jeziku, i u Srbiji, što je celo iskustvo dodatno učinilo posebnim. Prvi zadatak mi je bio da što bolje savladam jezik, kao i da ovladam akcentom. Osim toga, morala sam duboko da prodrem u svoj lik i postavim se u situaciju kao majka koja se krvavo bori za budućnost svoje ćerke - priča Danica.

Informer

Danica Ćurčić

Zvezda Netfliksove hit serije "Čovek od kestena" kaže da se film "Mrak" izdvaja od svega što je radila do sada.

- Ovaj film na poseban način tretira strah. Zasnovan je na istinitoj priči, ali se izdiže iznad realnog i dotiče se egzistencijalnog i metafizičkog aspekta straha. Mi u filmu ne vidimo lice zla i neprijatelja, i to je ono što me je privuklo u priči - kaže glumica.

Informer

Danica Ćurčić

Njenu ćerku u "Mraku" igra Miona Ilov (14), koja je ulogu dobila sasvim slučajno. 

- Bila sam peti razred osnovne kada su u školu došli filmski agenti. Tražili su devojčicu za film, ja sam se prijavila i otišla na kasting. Prošla sam sve krugove i bila sam presrećna kada su mi rekli da sam dobila ulogu Milice - priča Miona i objašnjava šta joj je bilo najteže tokom snimanja:

Informer

Miona Ilov

- To što sam morala svako jutro rano da ustajem. Teško mi je bilo i da glumim Milicu jer sam ja vesele prirode, a ona ima tužan život. Uspela sam i u tome mi je mnogo pomogao Slavko Štimac. Ovaj film je moje prvo glumačko iskustvo i volela bih time da se bavim i u budućnosti.

Glavne uloge u filmu "Mrak" igraju Slavko Štimac, Danica Ćurčić, Miona Ilov i Nikola Rakočević.