08.03.2015.

10:44

Foto:

Zabava

SARS ODUVAO BEOGRAD Spektakularan koncert pred 8.500 ljudi u Hali sportova! (FOTO/VIDEO)


Žare i ekipa su na spektakularan način pečatirali ono što je odavno jasno - da su najveći srpski bend od onih koji su nastali u poslednjih petnaestak godina, istovremeno i jedini koji je u tom periodu iskoračio iz klubova u hale.

Telegraf.rs

Dvoranu su ispunili fanovi koji su, hajde da se sportski izrazimo pošto je, ipak, u pitanju, "hram košarke", bili spremni da "ostave srce i dušu" na terenu, ali i na tribinama, a bend ih je skoro dva i po sata držao - kao pod hipnozom.

Boris Vezmar

Uvodna balada "Praštaj" ne spada u najveće hitove S.A.R.S-a, ali je sama njihova pojava i početak koncerta delovao kao "tempirana bomba" za obožavaoce. Žare se još jednom pokazao kao savršen frontmen, veoma vešto je "vodio" koncert kroz niz hitova: "Može i drugačije", "Mir i ljubav", "Ana", "Ti, ti, ti", "To rade"…

Telegraf.rs

Gotovo da nije bilo pesme koja nije izazvala euforiju, a stvarali su je, pored Beograđana, i fanovi iz Novog Sada, Banjaluke, Makedonije, Crne Gore…

Boris Vezmar

Set lista je bila takva da je zadovoljila i najprobirljivije - apsolutno ništa od bitnog i dobro znanog nije izostalo. Zna se, ipak, šta se čekalo najviše - "Perspektiva" i "Lutka". Zato i nije čudo što su ova dva megahita dobila reprizu i na bis, a sjajna balada je izvedena, baš kao i u Zagrebu, u dve verzije.

Boris Vezmar

Prva "Lutka", klavirska, donela je čarobnu sliku Hale sportova, koja je sva blještala od svetla mobilnih telefona i upaljača. "Buđav lebac"? peva se, naravno, uvek, ali ga (pre)stigoše "neki novi klinci"…
Koncert su obogatili gosti koji su i studijski sarađivali sa "sarsovcima" - DJ Coldie, Dialup Lama i JP, odnosno Straight Jackin, koji je došao specijalno iz Moskve ne bi li se grupi priudružio u naslovnoj pesmi sa novog albuma "Proleće" koji izlazi danas (8. mart).

Telegraf.rs

Bend je sa novog izdanja izveo i "Praktičnu ženu" koja osvaja na prvo slušanje i nesumnjivo će produžiti niz hitova.
Vredi posebno podvući - poslao je S.A.R.S. poslednji pozdrav sa bine preminulom Vladi Divljanu, i odsvirao deo "Malene", neprolaznog klasika grupe "Idoli".

Telegraf.rs

Fanovi su, na kraju, posle druge "Perspektive" i šutke u parteru, kao omamljeni napuštali Halu sportova, a sledeći susret bi, kako se stvari sa S.A.R.S-om odvijaju, sasvim laku mogao da bude u Kombank Areni.
Publiku je zagrejao alternativni sastav "Sharks, Snakes & Planes" koji je polusatni set zaključio najpoznatijom temom "Nebeska mehanika".

Tagovi: