17.08.2015.

18:33

Foto:

Zabava

REKORD Nišvil posetilo 150 hiljada ljudi

- Drago mi je da smo uspeli da sprovedemo ceo program do kraja bez obzira na jučerašnju kišu. Zaživeli su novi prateći program, a manifestacija je protekla bez ijednog incidenta - rekao je Ivan Blagojević direktror ove manifestacije.

Blagojević je izdvojio kao najveći događaj festivala nastup "Sun Ra Arkestra".

- Neverovatno je da Nišlije posle ponoći slušaju free džez, to jeste najveći događaj festivala uz Solomona Barka, nekada. Tu je i Monty Aleksanadar, Amira Medunjanin, Wayne Escofery,Carmen Souza i drugi - istakao je Blagojević.

Važno je, kaže, da su zaživeli novi prateći sadržaji, a posebno "midnight stage", na kome se nije čula tehno dance muzika, već fank, soul, sving i na svirke je dolazila upravo publika kakvu je Nišvil želeo.

Iako je program festivala u potpunosti ostvaren, Blagojević je izrazio nezadovoljstvo činjenicom da će i ove godine ostati dugovi koji će stajati do naredne godine.

On je rekao da je grad pružio najveću podrški i 20 milona koje je budžetom opredeljeno za Nišvil bilo odlučujuće za održavanje festivala.

Takođe je trekao i da je Ministarstvo turizma prepoznalo značaj i pomoglo sa tri miliona, dok je Ministarstvo kulture dalo, kako je rekao, samo milion.

Blagojević smatra da je Nišvilu potrebno više pomoći i bolje planiranje bužeta.

- Za početak bi mogli da otvorimo ispostavu u Bazelu i Malmeu za turiste koji direktno mogu da slete u Niš i vide jedan neverovatan festival i još gostoprimljiviji grad - rekao je Blagojević.

Tagovi: