04.09.2015.

10:52

Foto:

Zabava

U ČAST LEGENDE HARMONIKE Radojkino kolo 7. i 8. septembra u Globoderu

U Globoderu, rodnom selu virtuoza na harmonici Radojke Živković, u porti crkve Svetog Vaznesenja, prve večeri planiran je revijalni program sa brojnim vokalnim i izvođačima na harmonici. 

Druge večeri će nastupiti više kulturno-umetničkih društava i vokalnih solista. Nastupaju Novica Negovanović,  Raša Pavlović,Marija Stojaković Živković, Negovan Nikolić, Draganma Stevović, Dobrica Miletić Gera, Grtuja Nikolić , Sibin Živković, Kaja Tomić, Gordana Vasić i drugi, te orkestri Ivana Radosavljevića i Bojana Milosavljevića,  društva "Čarapanski vez" iz Kobilja, "Tradicija" iz Trstenika, "Grozd" iz Aleksandrovca i "Radojkino kolo" iz Globodera.  Pokrovitelj manifestacije je Grad Kruševac.

Radojka Živković je bila poznata srpska harmonikašica, kompozitor mnogobrojnih kola i solista Radio Beograda. 

U bogatoj karijeri sama, sa suprugom ili svojim renomiranim ansamblom, Radojka je održala preko 11500 koncerata od kojih 700 u inostranstvu, počev od  Bugarske, Francuske, Engleske, Švedske, Švajcarske i Austrije do SAD. Njena interpretacija donela joj je veliku popularnost kod ljubitelja narodne muzike i priznanja muzičkih stručnjaka prošlog veka.      

Tagovi: