09.02.2016.

19:59

Foto:

Zabava

DANI BALKANA: Popularna etno umetnica u Nemačkoj promoviše akteulni album!

Na festivalu umetnici kroz izložbe, fotografije, filmove, muziku i folklor predstavljaju kulturnu raznolikost jugoistočnog dela Evrope. Publika će imati priliku da sluša najlepše tradicionalne pesme iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore. Na koncertu osim popularnih hitova, odnosno najslušanijih obrada tradicionalnih pesama koje je uradila sa istaknutim muzičarima, Milica je pripremila i najlepše, retko snimane pesme koje se smatraju skrivenim draguljima Balkana.
 

BALKANSKI SEKS I GRAD Publika sa oduševljenjem očekuje sjajan performans!

Simbol "Dana Balkana'' predstavlja balkanski cvet, čije latice prikazuju pojedinačne zastave balkanskih zemalja i time ilustruju Balkan sa svojom bogatom kulturnom tradicijom kao jednu šarenu sredinu. 

- Za mene je velika čast što predstavljam jednu tradiciju kao što je naša na takvom važnom festivalu. Ova muzika zahteva posebnu vrstu pažnje i podjednako je zanimljiva i strancima i ljudima sa balkanskih prostora koji žive na Zapadu. Muzika koju izvodim je podjednako koncertna i zabavljačka, a meni daje podstrek i motiv za bolji rad - izjavila je i Milica i dodala.

Informer

- Orkestar koji me prati su surovi profesionalci i dobri poznavaoci tradicionalne muzike. Zajednička energija i ljubav prema muzici, umetnosti, balkanskom podneblju, sevdahu , kao i poštovanje između nas daje dodatnu vrednost našem radu i kvalitetnom zvuku.
 

ŠUMSKI FESTIVAL! Ljubitelji prirode ovo je prava stvar za vas: muzika, livada i fantastična atmosfera!

Sva dosadašnja izdanja i muzika Milice Milisavljević Dugalić u Srbiji su proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za zemlju, a prethodni album "Nečujna zvona'' u izdanju PGP - RTS-a koji je obradio Neša Galija, proglašen je za najbolji album etno muzike na Balkanu u 2009. godini. Aktuelni album nosi naziv "Filigrani s juga". 

Tagovi: