06.03.2016.

13:06

Foto:

Zabava

17. "GUITAR ART" FESTIVAL od 8. do 13. marta u Beogradu

- Svaki muzičar samostalno daje svoj doprinos, da bi 17. po redu izdanje Guitar Art festivala opravdalo status jednog od pet najvećih festivala klasične gitare u svetu. Festival će u svom programu pored vrhunskih koncerata klasične muzike, predstaviti publici i atraktivan izbor svetskih muzičara iz oblasti džeza, fada, tanga, flamenko muzike - istakao je na konferenciji direktor festivala Boško Radojković. 

(VIDEO) SEVDALINKE ZA DUŠU! Zbog velikog interesovanja još dva koncerta Amire Medunjanin!

Nakon svečanog otvaranja 8. marta u Velikoj sali Doma omladine nastupa Duo Bandini-Chiacchiaretta & Cerrato Brothers. Naredne večeri na istom mestu od 19 sati na programu su tri koncerta - Rovshan Mamedkuliev, u 20 Amadeus Guitar Duo i od 22 sata Vishwa Mohan Bhatt Trio. U četvrtak najavljena je mlada muzička nada Žeremi Žuve od 19, dok će koncert Rafaele Smits početi jedan sat kasnije. U 22 sata iste večeri počinje koncert Alfonso & Miguel Linares flamenko seksteta. U petak, 11. marta nastupaju Slobodan Milivojević, Kjuhi Park i Rikardo Pereira Fado Trio. Veliki koncert čuvene Luz Kasal najavljen je za subotu, 12. marta u Sava centru od 20 sati. Poslednjeg dana festivala u DOB u 20 sati nastupa Ferenc Snetberger Jazz Trio. 

(VIDEO/FOTO) BAJAGA SNIMIO NOVI SPOT U LOS ANĐELESU! Kad mesec prospe rekom srebra sjaj!

Prvi put u okviru ovog festivala, ljubitelji gitare imaće priliku da čuju i indijsku gitaru, ali i simfonijski flamenko, umesto tradicionalnog. Takođe, GAF prvi put sarađuje i sa korejskom ambasadom, te će na festivalu nastupiti i korejska umetnica Kjuhi Park. 

Tagovi: