25.04.2016.

13:24

Foto:

Zabava

(FOTO/VIDEO) RECI RUKE U VIS! Pogledajte novi spot rok benda "Disciplina Kičme"!

Pesma "Reci ruke u vis!" odabrana je za drugi singl i spot sa aktuelnog albuma "Opet." jer, prema rečima Koje, "ukazuje na mogući odnos spram svakodnevice, prepune zamki koje treba zaobići".

- Spot sadrži detalje konfrontacije jedne neuobičajene rok grupe i dron-letilice, koja ih neprekidno uznemirava. Pojavljuje se zaštitnik grupe koji jezdi iznad Beograda u svom balonu i stvar se rešava hepiendom, u duhu DIY/Uradi sam treš-estetike - objašnjava Koja.

Pogledajte video:

Promo

Nastala na temeljima kultnog Šarla Akrobate 1981. godine, Disciplina kičme basiste i pevača -Koje (Dušan Kojić) nametnula se do sada kao jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene.

Od minimalističkog bas-bubanj debija "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno" (1983), preko eksperimenta sa duvačima kao na "Zeleni Zub na Planeti dosade" (1989), i engleske verzije benda tokom devedesetih, Disciplina je stigla do nove faze rada sa albumima “Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?”(2007), "Uf!" (2011) i sada "Opet."

Promo
Tagovi: